17.05.2020

Macrou umplut la cuptor reteta

Retete Culinare Peste Macrou Umplut La Cuptor Reteta De Casa Traditionala Pescareasca



Macrou umplut la cuptor reteta,

Ce mancaruri cu peste mai facem. Va propun un peste umplut cu ceapa si usturoi verde, condimentat si inmiresmat cu multe condimente si plante aromatice, gatit la cuptor si servit traditional cu mamaliguta si un vin bun de casa. Cum se face pestele umplut la cuptor urmareste reteta mea, urmatoarele ingrediente sunt pentru doua portii de peste la cuptor.
Peste umplut la cuptor reteta,

Ingrediente peste umplut la cuptor
-2 pesti 500g bucata sau mai mari
-2 linguri ulei de masline
-2 fire ceapa verde
-2 fire usturoi verde
-½ lingurita sare grunjoasa
-½ lingurita piper negru macinat
-½ lingurita cimbru uscat
-½ lingurita usturoi granulat
-½ lingurita boia de ardei dulce
-¼ legatura marar verde
-¼ legatura patrunjel verde
-scobitori si hartie de copt

Mod de preparare macrou umplut la cuptor
-eu am ales pește macrou dar este foarte bun si orice alt peste gras,
-macroul se curata de intestine si de capete, apoi se spala bine sub jet de apa rece si se scurge bine,
-se condimenteaza bine atat in interior cat si la exterior cu toate condimentele si plantele aromatice enumerate mai sus si se lasa 30 minute sa prinda aroma si gust,
-ceapa verde si usturoiul verde se taie rondele subtiri,
-se toaca marunt si patrunjelul si mararul verde si se amesteca cu ceapa si usturoiul,
-cu acest amestec de verdeata se umplu burtile pestilor si apoi se inchid burtile cu ajutorul a 1-2 scobitori,
-se tapeteaza o tava de cuptor cu hartie de copt si se unge bine cu ulei de masline,
Macrou reteta,

-se asaza pestii si se stropesc cu putin ulei, apoi se acopera cu hartie de copt,
-se da tava la cuptor pentru jumatate de ora la cuptorul preincalzit la 220 grade celsius,
Peste reteta,

-dupa acest timp se descopera tava si se mai lasa zece minute pana cand pestii sunt rumeniti frumos,
Macrou la cuptor in hartie de copt reteta,

-reteta de macrou umplut cu ceapa si usturoi la cuptor se serveste calda cu mujdei de usturoi si mamaliguta sau paine de casa.
Macrou umplut cu ceapa si usturoi la cuptor reteta,

Alte retete traditionale romanesti, retete de peste si preparate din peste aici, cum se face mamaliga de casa aici, pofta buna!
Macrou cu mujdei si mamaliga reteta,

Peste umplut cu ceapa si usturoi la cuptor reteta,

Peste cu mujdei si mamaliga reteta,

13.05.2020

Gogosi inelus reteta

Retete Culinare Gogosi Pufoase Cu Gaura La Masina De Paine Reteta Deserturi De Casa Traditionale Dobrogene



Gogosi inelus reteta,

Cum se fac cele mai pufoase gogosi de casa, niste gogosi dulci, moi si aromate mult mai bune ca la gogoserie. Urmatoarea reteta este pentru gogosi cu lapte si oua, niste gogosi rotunde cu gaura in mijloc dintr-un aluat de gogosi framantat si dospit la masina de copt paine. Cum se fac gogosile urmareste reteta mea, urmatoarele ingrediente sunt pentru 18 gogosi inelus mari si 18 mini gogosele.
Gogosi de casa reteta,

Ingrediente gogosi pufoase
-500g faina alba 550 sau de cozonac 000
-25g drojdie proaspata sau 7g drojdie uscata
-200ml lapte
-1 ou mare
-1 galbenus de ou
-50g unt de masa
-4 linguri zahar tos
-1 pliculet zahar vanilat
-coaja rasa de la o lamaie
-½ lingurita sare grunjoasa
-50g zahar pudra vanilat pentru pudrat
-300ml ulei pentru prajit

Mod de preparare gogosi rotunde cu gaura in mijloc
-cum se face aluatul de gogosi la masina de copt paine,
-daca se foloseste drojdia proaspata, atunci ea trebuie mai intai activata,
-se faramiteaza intr-un pahar, se adauga deasupra ½ lingurita zahar tos si putin lapte cald cat sa o acopere, dupa care se amesteca si se acopera paharul cu un capac,
-se lasa sa actioneze pana cand drojdia creste pana la capac si devine spumoasa si plina de bule,
-in vasul masinii de paine se pun initial ingredientele lichide: laptele caldut, untul topit, oul si galbenusul, apoi se adauga sarea, zaharul tos, zaharul vanilat si coaja rasa de lamaie,
-peste acestea se adauga faina cernuta, iar deasupra drojdia lichida sau uscata,
Aluat de gogosi la masina de paine preparare reteta,

Masina de paine SilverCrest reteta,

-se inchide capacul masinii si se programeaza la programul de aluat, care implica framantare si crestere si are durata de 1:40 minute, eu am folosit o masina de copt paine SilverCrest,


Aluat dospit la masina de paine preparare reteta,

-cand aluatul este gata, se rastoarna pe blatul presarat cu faina si se intinde usor intr-o foaie groasa de un deget,
Aluat dospit la masina de copt paine preparare reteta,


Aluat de gogosi reteta,

-se foloseste o cana care se pudreaza intai cu faina, dupa care se taie cu aceasta aluatul in forma rotunda de gogosi,
Aluat de casa reteta,


Gogosi inelus preparare reteta,

-cu un capac de la o sticla se decupeaza alte gogosele mici in interiorul celor mari, care apoi se se scot si se  lasa deoparte sa creasca impreuna cu gogosile mari timp de 15 minute,
Gogosi rotunde cu gaura preparare reteta,

Gogosi cu gaura preparare reteta,

-dupa ce gogosile au crescut frumos si s-au umflat vizibil, se pune pe foc o cratita mai groasa cu ulei si se vor praji,
Gogosi inelus prajite reteta,

Gogosi cu gaura prajite reteta,

-cand uleiul este incins se pun gogosile si se prajesc la foc potrivit, intorcandu-le cu grija pe ambele parti pana cand devin frumos rumenite, apoi se scot cu o paleta si se lasa putin sa se scurga de ulei, dupa care se pudreaza cu zahar pudra si se asaza pe un gratar special,
Gogosi prajite reteta,

-se continua asemanator pana cand sunt gata toate, dupa care se asaza frumos pe platouri si se servesc calde sau reci ca desert sau gustare, pudrate cu mult zahar pudra langa o cana de lapte sau iaurt.
Gogosi reteta,

Gogoși facute la masina de paine, delicioase, moi si pufoase cu o aroma imbatatoare si cu un gust divin. Gogosi minunate, facute fara efort, dar cu multa dragoste si voiosie pentru cei dragi. Alte retete traditionale, retete de gogosi aici, retete de patiserie aici, retete de dulciuri si deserturi aici. Pofta Buna!
Gogosele reteta,

Gogosi cu gaura reteta,

Gogoașă, un aliment foarte popular din aluat de faina prajit, gatit cu diverse compoziti si in diverse forme, se gasesc peste tot de la cofetarie, patiserie, brutarie, supermarket, tarabe si chioscuri cu produse alimentare, pana la puncte de vanzare specializate denumite mai nou gogoserie. Gogoasa are de obicei o forma rotunda si poate fi simpla, de post, cu aluat de cozonac sau umpluta cu diverse umpluturi de gem si ciocolata. Gogosile mai pot fi facute sub forma de inele, ineluș (inelușe) cum se numesc la noi sau cu gaura in mijloc in stil american numite doughnuts, gogosi spirale sau rasucite, gogosi cu lingura dintr-un aluat dospit mai moale numite nalangate, etc. Gogosile se servesc cel mai simplu pudrate cu zahar pudra sau stropite cu dulceata, frisca, inghetata, sau diferite glazuri si bomboane cum le servesc americanii, reprezentand ceva dulce si bun pentru orice ocazie.
Gogosi pufoase reteta,

Gogosi cu lapte si oua reteta,