13.05.2020

Gogosi inelus reteta

Retete Culinare Gogosi Pufoase Cu Gaura La Masina De Paine Reteta Deserturi De Casa Traditionale Dobrogene



Gogosi inelus reteta,

Cum se fac cele mai pufoase gogosi de casa, niste gogosi dulci, moi si aromate mult mai bune ca la gogoserie. Urmatoarea reteta este pentru gogosi cu lapte si oua, niste gogosi rotunde cu gaura in mijloc dintr-un aluat de gogosi framantat si dospit la masina de copt paine. Cum se fac gogosile urmareste reteta mea, urmatoarele ingrediente sunt pentru 18 gogosi inelus mari si 18 mini gogosele.
Gogosi de casa reteta,

Ingrediente gogosi pufoase
-500g faina alba 550 sau de cozonac 000
-25g drojdie proaspata sau 7g drojdie uscata
-200ml lapte
-1 ou mare
-1 galbenus de ou
-50g unt de masa
-4 linguri zahar tos
-1 pliculet zahar vanilat
-coaja rasa de la o lamaie
-½ lingurita sare grunjoasa
-50g zahar pudra vanilat pentru pudrat
-300ml ulei pentru prajit

Mod de preparare gogosi rotunde cu gaura in mijloc
-cum se face aluatul de gogosi la masina de copt paine,
-daca se foloseste drojdia proaspata, atunci ea trebuie mai intai activata,
-se faramiteaza intr-un pahar, se adauga deasupra ½ lingurita zahar tos si putin lapte cald cat sa o acopere, dupa care se amesteca si se acopera paharul cu un capac,
-se lasa sa actioneze pana cand drojdia creste pana la capac si devine spumoasa si plina de bule,
-in vasul masinii de paine se pun initial ingredientele lichide: laptele caldut, untul topit, oul si galbenusul, apoi se adauga sarea, zaharul tos, zaharul vanilat si coaja rasa de lamaie,
-peste acestea se adauga faina cernuta, iar deasupra drojdia lichida sau uscata,
Aluat de gogosi la masina de paine preparare reteta,

Masina de paine SilverCrest reteta,

-se inchide capacul masinii si se programeaza la programul de aluat, care implica framantare si crestere si are durata de 1:40 minute, eu am folosit o masina de copt paine SilverCrest,


Aluat dospit la masina de paine preparare reteta,

-cand aluatul este gata, se rastoarna pe blatul presarat cu faina si se intinde usor intr-o foaie groasa de un deget,
Aluat dospit la masina de copt paine preparare reteta,


Aluat de gogosi reteta,

-se foloseste o cana care se pudreaza intai cu faina, dupa care se taie cu aceasta aluatul in forma rotunda de gogosi,
Aluat de casa reteta,


Gogosi inelus preparare reteta,

-cu un capac de la o sticla se decupeaza alte gogosele mici in interiorul celor mari, care apoi se se scot si se  lasa deoparte sa creasca impreuna cu gogosile mari timp de 15 minute,
Gogosi rotunde cu gaura preparare reteta,

Gogosi cu gaura preparare reteta,

-dupa ce gogosile au crescut frumos si s-au umflat vizibil, se pune pe foc o cratita mai groasa cu ulei si se vor praji,
Gogosi inelus prajite reteta,

Gogosi cu gaura prajite reteta,

-cand uleiul este incins se pun gogosile si se prajesc la foc potrivit, intorcandu-le cu grija pe ambele parti pana cand devin frumos rumenite, apoi se scot cu o paleta si se lasa putin sa se scurga de ulei, dupa care se pudreaza cu zahar pudra si se asaza pe un gratar special,
Gogosi prajite reteta,

-se continua asemanator pana cand sunt gata toate, dupa care se asaza frumos pe platouri si se servesc calde sau reci ca desert sau gustare, pudrate cu mult zahar pudra langa o cana de lapte sau iaurt.
Gogosi reteta,

Gogoși facute la masina de paine, delicioase, moi si pufoase cu o aroma imbatatoare si cu un gust divin. Gogosi minunate, facute fara efort, dar cu multa dragoste si voiosie pentru cei dragi. Alte retete traditionale, retete de gogosi aici, retete de patiserie aici, retete de dulciuri si deserturi aici. Pofta Buna!
Gogosele reteta,

Gogosi cu gaura reteta,

Gogoașă, un aliment foarte popular din aluat de faina prajit, gatit cu diverse compoziti si in diverse forme, se gasesc peste tot de la cofetarie, patiserie, brutarie, supermarket, tarabe si chioscuri cu produse alimentare, pana la puncte de vanzare specializate denumite mai nou gogoserie. Gogoasa are de obicei o forma rotunda si poate fi simpla, de post, cu aluat de cozonac sau umpluta cu diverse umpluturi de gem si ciocolata. Gogosile mai pot fi facute sub forma de inele, ineluș (inelușe) cum se numesc la noi sau cu gaura in mijloc in stil american numite doughnuts, gogosi spirale sau rasucite, gogosi cu lingura dintr-un aluat dospit mai moale numite nalangate, etc. Gogosile se servesc cel mai simplu pudrate cu zahar pudra sau stropite cu dulceata, frisca, inghetata, sau diferite glazuri si bomboane cum le servesc americanii, reprezentand ceva dulce si bun pentru orice ocazie.
Gogosi pufoase reteta,

Gogosi cu lapte si oua reteta,

09.05.2020

Tocanita de ceapa reteta

Retete Culinare Tocanita De Ceapa Cu Pui Traditionala Reteta De Casa Rapida



Tocanita de ceapa reteta,

O mancare taraneasca romaneasca este tocănița de ceapa cu carne de pui gatita la ceaun si servita cu mamaliguta, un preparat culinar din bucataria noastra traditionala cu amintiri placute inca din copilarie imposibil sa nu-ti placa. Cum se face tocanita de ceapa cu pui urmareste pas cu pas reteta mea simpla si usoara, urmatoarele ingrediente sunt pentru 6-8 portii de tocăniță, iar timpul de preparare este de aproximativ 45 minute.
Tocanita de ceapa cu pui reteta,

Tocanita de pui reteta,

Ingrediente tocanita de ceapa
-carne de la un pui (pulpe, aripi, gat, spinare, tartita)
-2kg ceapa uscata
-50ml ulei
-2 lingurite faina
-800ml apa
-3 linguri bulion
-1 lingurita sare grunjoasa (dupa gust)
-1 lingurita zahar
-½ lingurita boia de ardei dulce
-½ lingurita cimbru uscat
-½ lingurita piper boabe
-¼ lingurita piper macinat
-1 foaie de dafin
-½ legatura marar verde
-¼ legatura patrunjel verde

Mod de preparare tocanita de pui
-puiul se parleste la flacara aragazului, se spala bine sub jet de apa rece si se portioneaza,
-eu la tocanita am pus toata carnea de la un pui in afara de piept pe care l-am oprit pentru snitele,
-ceapa se curata si se taie julien,
-faina se dizolva in putina apa,
-se incinge putin ulei intr-un ceaun si se prajeste la foc tare carnea de pui timp de cinci minute, doar cat sa i se inchida porii si sa prinda putina culoare,
Carne de pui la ceaun reteta,

Carne de pui prajita reteta,

-se scoate carnea intr-un castronel si se pune ceapa la calit cu o lingurita de sare si una de zahar si se amesteca pe foc pana devine sticloasa,
Ceapa calita la ceaun reteta,

-se adauga pasta de tomate si se amesteca,
Tocanita de ceapa preparare reteta,

-se pune carnea, iar dupa doua minute faina dizolvata in apa si se completeaza cu apa,
Tocanita de ceapa cu pui preparare reteta,

Tocanita cu carne preparare reteta,

-se pun dupa gust condimente si plante aromatice si se fierbe tocana la foc potrivit timp de jumatate de ora apoi se adauga verdeata tocata marunt si se opreste focul, eu in loc de verdeata am pus marar si patrunjel uscat,
Tocanita preparare reteta,

Tocanita de casa reteta,

-tocanita din carne de pui se serveste cu mamaliga sau paine proaspata de casa,
-dupa ce tocanita a fost gata se aduna din grasime daca este prea multa, ea se aduna deasupra mancarii si se formeaza vrei nu vrei de la pielea si grasimea puiului.
Tocanita la ceaun reteta,

Alte retete traditionale, retete de tocane si tocanite aici, retete cu pui si preparate din pui aici, mancaruri cu carne aici, cum se face mamaliga rapida aici, pofta buna!
Tocanita reteta,

Tocanita cu mamaliguta reteta,

Tocanita cu carne reteta,