09.05.2020

Tocanita de ceapa reteta

Retete Culinare Tocanita De Ceapa Cu Pui Traditionala Reteta De Casa Rapida



Tocanita de ceapa reteta,

O mancare taraneasca romaneasca este tocănița de ceapa cu carne de pui gatita la ceaun si servita cu mamaliguta, un preparat culinar din bucataria noastra traditionala cu amintiri placute inca din copilarie imposibil sa nu-ti placa. Cum se face tocanita de ceapa cu pui urmareste pas cu pas reteta mea simpla si usoara, urmatoarele ingrediente sunt pentru 6-8 portii de tocăniță, iar timpul de preparare este de aproximativ 45 minute.
Tocanita de ceapa cu pui reteta,

Tocanita de pui reteta,

Ingrediente tocanita de ceapa
-carne de la un pui (pulpe, aripi, gat, spinare, tartita)
-2kg ceapa uscata
-50ml ulei
-2 lingurite faina
-800ml apa
-3 linguri bulion
-1 lingurita sare grunjoasa (dupa gust)
-1 lingurita zahar
-½ lingurita boia de ardei dulce
-½ lingurita cimbru uscat
-½ lingurita piper boabe
-¼ lingurita piper macinat
-1 foaie de dafin
-½ legatura marar verde
-¼ legatura patrunjel verde

Mod de preparare tocanita de pui
-puiul se parleste la flacara aragazului, se spala bine sub jet de apa rece si se portioneaza,
-eu la tocanita am pus toata carnea de la un pui in afara de piept pe care l-am oprit pentru snitele,
-ceapa se curata si se taie julien,
-faina se dizolva in putina apa,
-se incinge putin ulei intr-un ceaun si se prajeste la foc tare carnea de pui timp de cinci minute, doar cat sa i se inchida porii si sa prinda putina culoare,
Carne de pui la ceaun reteta,

Carne de pui prajita reteta,

-se scoate carnea intr-un castronel si se pune ceapa la calit cu o lingurita de sare si una de zahar si se amesteca pe foc pana devine sticloasa,
Ceapa calita la ceaun reteta,

-se adauga pasta de tomate si se amesteca,
Tocanita de ceapa preparare reteta,

-se pune carnea, iar dupa doua minute faina dizolvata in apa si se completeaza cu apa,
Tocanita de ceapa cu pui preparare reteta,

Tocanita cu carne preparare reteta,

-se pun dupa gust condimente si plante aromatice si se fierbe tocana la foc potrivit timp de jumatate de ora apoi se adauga verdeata tocata marunt si se opreste focul, eu in loc de verdeata am pus marar si patrunjel uscat,
Tocanita preparare reteta,

Tocanita de casa reteta,

-tocanita din carne de pui se serveste cu mamaliga sau paine proaspata de casa,
-dupa ce tocanita a fost gata se aduna din grasime daca este prea multa, ea se aduna deasupra mancarii si se formeaza vrei nu vrei de la pielea si grasimea puiului.
Tocanita la ceaun reteta,

Alte retete traditionale, retete de tocane si tocanite aici, retete cu pui si preparate din pui aici, mancaruri cu carne aici, cum se face mamaliga rapida aici, pofta buna!
Tocanita reteta,

Tocanita cu mamaliguta reteta,

Tocanita cu carne reteta,

02.05.2020

Peste prajit la cuptor reteta

Retete Culinare Peste Caras Prajit La Cuptor Crocant Si Aromat Reteta De Casa Pescareasca Traditionala



Caras prajit la cuptor reteta,

Cel mai simplu si gustos mod de a gati un peste la cuptor este urmatoarea reteta de peste prajit la cuptor in putin ulei si plante aromatice, crocant si aromat, mananci de nu te mai saturi. Am ales pește caras deoarece are carnea dulce, este proaspat si acum este si sezonul lor. 
Am gasit in piata doi carasi mari de 1,2kg fiecare plini de icre, de la amandoi am strans o farfurie mare de ciorba plina cu icre. Cum se face carasul prajit la cuptor urmareste reteta mea, timpul de gatire este de 60 minute, iar pestii au incaput perfect intr-o tava de cuptor cu diametrul de 24/36cm.
Peste prajit la cuptor reteta,

Caras la cuptor reteta,

Ingrediente peste prajit la cuptor
-2 carasi mari de minim 1kg fiecare
-4 linguri ulei de floarea soarelui
-1 lingurita sare grunjoasa
-1 lingurita cimbru uscat
-½ lingurita piper negru macinat
-½ lingurita usturoi granulat
-½ lingurita boia de ardei dulce
-¼ legatura marar si patrunjel verde
-1 kg cartofi pentru garnitura
-mujdei de usturoi pentru servit
-suc de lamaie pentru servit

Mod de preparare caras prajit la cuptor
-carasul se pregateste imediat cat este proaspat pentru a nu pierde din dulceata specifica acestui minunat peste,
-pestele se curata de solzi, intestine si branhii, apoi se spala bine sub jet de apa rece si se lasa la scurs,
-se scurge bine de apa si se tamponeaza cu servetele, apoi se cresteaza usor pana la os la o distanta de doua degete,
-icrele colectate se pun pe o farfurie, se presara sare grunjoasa si se amesteca usor cu degetele, se pastreaza la frigider cateva ore apoi se pot face pachetele si congela,
-se ung carasii cu ulei peste tot, apoi se condimenteaza dupa gust cu sare, piper, usturoi si boia atat in interior cat si la exterior,
-se pune ulei intr-o tava dreptunghiulara de cuptor, eu am pus doua linguri de ulei,
Retete cu peste caras,

Caras la cuptor preparare reteta,

-se asaza in tava pestii unul langa celalalt, iar in burtile lor se pune marar si patrunjel intreg sau rupt bucati mari,
-se da tava la cuptor pentru 60 minute la 220 grade celsius, eu am folosit un cuptor electric,
-dupa 30 minute se stropesc pestii cu uleiul din tava, iar cu 10 minute inainte de a fi gata se scurge tot uleiul din tava,
Peste la cuptor reteta,

-cand pestele caras este frumos rumenit dupa gustul fiecaruia se scoate din cuptor si se serveste imediat cat este cald,
-eu l-am servit cu cartofi noi prajiti, paine de casa, zeama de lamaie, mujdei de usturoi si un pahar de vin bun si a fost super ok.
Caras cu cartofi si mujdei reteta,

Alte retete traditionale, retete de peste si preparate din peste aici, retete cu caras aici, retete cu cartofi aici, retete de paine de casa aici, pofta buna!
Caras prajit la cuptor cu cartofi reteta,

Peste caras la cuptor reteta,

Peste caras la cuptor cu cartofi reteta,