18.04.2020

Pulpe de miel la cuptor reteta

Retete Friptura La Tava Din Pulpe De Miel La Cuptor Reteta Traditionala Dobrogeana Pentru Paști



Pulpe de miel la cuptor reteta,

Cea mai buna friptura pentru masa de Paști este friptura de miel, foarte frageda si gustoasa, se prepara usor si are un gust minunat daca stii s-o gatesti. Cum se face o friptura de miel la cuptor reusita urmareste reteta mea, urmatoarele ingrediente sunt pentru 6-7 portii, iar timpul de gatire este de 60 minute.
Friptura de miel la tava reteta,

Friptura de miel reteta,

Friptura de miel reteta,

Friptura de miel reteta,

Ingrediente pulpe de miel la cuptor
-2 pulpe de miel din spate
-50g sunculita afumata
-2 linguri ulei
-200ml vin alb sau rose
-300ml apa
-2 legaturi usturoi verde
-1 lingurita sare grunjoasa
-1 lingurita cimbru uscat
-½ lingurita piper negru macinat
-½ lingurita usturoi granulat
-½ lingurita boia de ardei dulce

Mod de preparare friptura de miel la tava
-cum se fac pulpele de miel la cuptor, cum se procedeaza, eu am avut un miel romanesc de la mama lui de aproximativ 16kg,
-se aleg pulpele superioare din spate,
-se spala pulpele cu apa rece si se scurg bine de apa,
-usturoiul se curata si se spala,
-sunculita afumata se taie fasii,
-tava de cuptor se unge cu ulei,
-cu ajutorul unui cutit subtire se fac incinzii si se inpaneaza pulpele atat cu usturoi verde cat si cu afumatura,
Miel reteta,

-se condimenteaza pulpele cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi si se asaza in tava,
-se lasa pulpele de miel in tava sa prinda gust si arome timp de zece minute cat timp se incalzeste cuptorul la 220 grade celsius,
Pulpe de miel preparare reteta,

-se adauga cantitatea de apa si vin, din usturoiul ramas se fac coronite care se pun in tava alaturi de carne,
-se acopera tava cu hartie de copt sau folie de aluminiu si se da tava la cuptor pentru 40 minute, dupa care se intorc bucatile de carne pentru inca 20 minute,
-asa arata friptura dupa 60 minute,
Friptura de miel preparare reteta,

-dupa acest timp se descopera tava si se intoarce din nou carnea si se mai da la cuptor pentru zece minute sa se rumeneasca frumos,
Friptura de miel la cuptor reteta,

Friptura de Paști reteta,\

Friptura de miel cu sos de vin reteta,

-eu am avut niste pulpele de miel mari care au necesitat un timp mai indelungat de gatire,
-friptura de miel se serveste calda cu salata de sezon in ziua de Pasti alaturi de alte retete si preparate culinare specifice Sarbatorilor Pascale, dar foarte buna este si rece.
Alte retete traditionale romanesti, retete de Pasti aici, retete de fripturi aici, retete cu carne de miel aici, pofta buna!
Pulpe de miel la tava reteta,

Friptura de Paște reteta,

Carne de miel la cuptor reteta,

17.04.2020

Musaca de post reteta

Retete Culinare Musaca De Post Cu Soia Si Cartofi Reteta De Casa Traditionala Dobrogeana



Musaca de post reteta,

Ce mancaruri de post mai gatim. O reteta gustoasa si simpla de preparat in perioadele de post este musacaua de post, o reteta de musaca cu soia si cartofi atat de buna incat nici nu zici ca-i fara carne. Cum se face musacaua de post urmareste reteta mea, urmatoarele ingrediente sunt pentru 4-5 portii de moussaka, iar timpul de preparare este de aproximativ 50 minute la cuptor si 20 minute pregatirea ingredientelor.
Musaca de post cu soia reteta,

Musaca de post cu soia si cartofi reteta,

Ingrediente musaca de post
-1,5kg cartofi albi
-100g soia granule
-4 cepe mari
-3 linguri bulion
-3 linguri ulei
-200ml apa
-1 lingurita sare grunjoasa
-1 lingurita boia de ardei dulce
-½ lingurita cimbru macinat
-½ lingurita piper negru macinat
-½ lingurita marar si patrunjel uscat
-½ lingurita usturoi granulat

Mod de preparare musaca de post cu soia si cartofi
-cum se procedeaza pentru o musaca de casa reusita,
-soia granule se pune la hidratat in apa pentru jumatate de ora,
-cat timp soia este la hidratat se curata legumele de coaja si se spala,
-se aleg de preferinta niste cartofi mari care se curata de coaja, se spala cu apa rece si se taie feli, iar ceapa se curata si se taie marunt,
-cartofii se prajesc in ulei incins la foc tare timp de 2-3 minute pe ambele parti pana isi schimba culoarea, se pot chiar rumeni putin,
-separat se prepara umplutura pentru musaca, se incinge putin ulei intr-o craticioara si se caleste ceapa cu o lingurita de sare pana devine sticloasa,
-se adauga dupa gust boia dulce, cimbru, patrunjel si marar uscat si se amesteca pe foc,
-se pune pasta de tomate si se amesteca bine, apoi se adauga soia hidratata scursa de zeama,
-se amesteca bine pe foc si se picura apa pana se obtine o compozitie legata,
Umplutura musaca de post reteta,

-dupa 2-3 clocote se opreste focul si se incepe asezarea musacalei,
-se asaza intr-o craticioara un strat de cartofi prajiti, apoi jumatate din umplutura de soia cu ceapa, un strat de cartofi si restul de umplutura,
Musaca de post preparare reteta,

Musaca preparare reteta,

-musacaua se inchide cu un strat de cartofi, se presara deasupra putin usturoi granulat si se stropeste cu 1-2 linguri din uleiul in care au fost prajiti cartofii,
Musaca de casa preparare reteta,

-musacaua se poate lasa asa cum este sau se poate adauga deasupra un strat de sos tomat asa cum am facut eu,
-intr-o ceasca de apa se dizolva doua lingurite de bulion, se adauga un praf de sare, boia, cimbru, marar, patrunjel uscat si se amesteca bine, apoi se toarna peste musaca,
-se da la cuptor pentru 45-60 minute la 220-250 grade celsius, in functie de cat de rumenita se vrea musacaua, eu am folosit un cuptor electric,
Musaca de post de casa reteta,

-cand musacaua de post este gata, se scoate din cuptor si se lasa acoperita cu capac timp de zece minute, apoi se poate servi calda sau rece cu paine proaspata si castraveti murati.
Alte retete traditionale romanesti, retete de musaca aici, retete de post aici, mancaruri cu legume aici, pofta buna!
Musaca reteta,

Musaca de casa reteta,

Musaca de post cu castraveti murati reteta,