04.04.2020

Pasta de masline reteta

Retete Culinare Pasta De Masline Negre De Post Reteta Aperitive De Casa



Pasta de masline reteta,
Cum se face cea mai buna pasta de masline, o gustare de post excelenta pentru zilele de post, un preparat culinar gustos si sanatos foarte popular in bucataria franceza de unde si provine, care se poate prepara foarte usor si la noi in bucatarie. Dar ce este pasta de masline sau tapenada de masline, este un fel de mancare pe baza de masline care se poate numi foarte bine si crema de masline, sos de masline, piure de masline, topping de masline, condiment de masline, etc. Are consistenta salatei noastre de vinete si se serveste cel mai simplu intinsa pe paine propaspata sau prajita, sau amestecata cu unt si folosita la prepararea diverselor sortimente de carne prin ungerea lor inainte de a fi gatite la cuptor sau gratar. Se mai adauga si la diverse umpluturi sau ca topping pentru peste si legume, etc.
Tapenade pe paine reteta,

Ingrediente pasta de masline simpla
-300g masline kalamata sau masline naturale
-2 linguri ulei de masline extravirgin
-zeama de la ½ lamaie

Mod de preparare pasta de masline negre
-maslinele se curata intai de samburi, sau se pot cumpara masline fara samburi, 
-eu n-am gasit masline kalamata fara samburi dar cred ca este mult mai sanatos sa le scoatem noi samburii,
-daca maslinele sunt prea sarate se desareaza inainte tinandu-le in apa calduta pana la gustul dorit,
-se stoarce zeama de lamaie,
-se pun maslinele curatate de samburi intr-un bol inalt si cu un blender vertical se paseaza impreuna cu uleiul de masline si zeama de lamaie pana cand se obtine o pasta de masline,
-se gusta pasta de masline si se mai potriveste gustul daca mai este nevoie adaugand suc de lamaie,
-se asaza in castronase si se orneaza cu feliute de masline sau lamaie,
-se pastreaza la frigider pana la servire.
Pasta de masline negre reteta,

Pasta de masline de casa este un preparat gustos si hranitor, sanatos si dietetic care se prepara foarte simplu si rapid. Pasta de masline este o delicatesa culinara franceza, intalnita atat sub forma de aperitiv, cat si la prepararea unor fripturi de curcan, pui sau peste, care se ung cu aceasta pasta de masline inainte de a se coace la cuptor.
Pasta de masline (tapenade) se serveste pe felii de paine proaspata de casa, sau pe felii de paine prajita, fiind delicioase ambele cazuri, este un preparat delicat, gustos si hranitor atat pentru cei care tin post, pentru vegetarieni, sau pentru oricine doreste ceva bun. 
Alte retete traditionale, retete din bucataria internationala aici, retete de aperitive aici, retete de post aici, retete sosuri si dressinguri aici, pofta buna!
Tapenada de masline reteta,

Pasta de masline pe paine reteta,

03.04.2020

Dulceata de struguri negri reteta

Retete Culinare Dulceata De Struguri Negri Pentru Iarna Reteta De Casa Traditionala



Dulceata de struguri negri reteta,

Cum se face dulceata de struguri negri, o reteta de dulceata de casa pentru iarna din struguri negri foarte gustoasa si aromata, simplu si usor de pregatit, urmatoarele ingrediente sunt pentru doua borcane mari de 800ml cu dulceață.
Dulceata pe paine reteta,

Ingrediente dulceata de struguri
-1kg struguri negri
-1kg zahar tos
-1 cana apa (250ml)
-1 lingurita sare de lamaie
-2 borcane mari (800ml)

Mod de preparare dulceata de struguri negri
-am ales pentru dulceata struguri negri cu bobul mare, nu am curatat boabele nici de coaja si nici de samburi si spre surprinderea mea samburii ramasi in dulceata au dat un plus de gust,
-strugurii se spala bine sub jet de apa rece si se brobonesc,
-pentru dulceata se alege o farfurie mare adanca plina cu varf cu boabe de struguri, 
-se pune intr-o cratita cu fundul gros o cana de apa si cantitatea de zahar,
-se pune cratita pe foc si se amesteca pana se dizolva zaharul, apoi se fierbe pana se formeaza un sirop legat,
-se adauga boabele de struguri si se continua fierberea la foc potrivit aproximativ jumatate de ora, sau pana cand se formeaza un sirop legat ca la orice dulceata,
-pe timpul fierberii se aduna cu o spumiera samburii care se ridica deasupra siropului,
-la final se opreste focul si se pune sarea de lamaie si se amesteca bine,
-dulceata se pune fierbinte in borcane bine sterilizate inainte,
-se acopera imediat cu capace si se intorc pentru 2-3 minute borcanele cu capacele in jos, apoi se intorc cu capacele in sus si se lasa sa se raceasca bine,
-dupa ce s-au racit se depoziteaza in camara cu bunatati pentru iarna.
Dulceata de struguri negri pentru iarna reteta,

Dulceata de struguri este un desert delicios, se serveste ca atare sau ca o gustare intinsa pe felii de paine proaspata sau prajita, turte, scovergi sau bineinteles clatite! 
Alte retete traditionale, alte retete de conserve pentru iarna, de gemuri si dulceturi si aici, retete de dulceata aici, retete de patiserie aici, pofta buna!
Dulceata de struguri reteta,