14.03.2020

Mancare de prune reteta

Retete Culinare Mancare De Prune De Post Taraneasca Reteta De Casa Traditionala Dobrogeana



Mancare de prune reteta,

O mancare de post romaneasca, gustoasa si delicioasa de te lingi pe degete mancand este urmatoarea reteta de mancare de prune. Cum se face mancarea de prune uscate fara carne reteta de post urmareste reteta mea, urmatoarele ingrediente sunt suficiente pentru 4-5 portii de mancare de prune, iar timpul de preparare este ralativ scurt, aproximativ 20-30 minute. 

Ingrediente mancare de prune 
-1kg prune uscate 
-800ml apa 
-2 linguri ulei de floarea soarelui 
-3 linguri zahar tos 
-1 lingura faina 
-1 varf lingurita sare 

Mod de preparare mancare de prune de post 
-cum se procedeaza pentru o mancare de prune cu zahar caramelizat reusita, 
-se curata prunele uscate de codite si de orice alt corp strain apoi se spala in 2-3 ape cu apa calduta, 
-dupa ce prunele au fost spalate se pun sa fiarba timp de cinci minute intr-o craticioara cu un litru de apa proaspata, 
-cat timp prunele sunt pe foc se pregateste o craticioara sau un ceaun in care se pune putin ulei, iar faina se dizolva in putina apa, 
-se incinge uleiul si se caramelizeaza usor trei linguri de zahar, 
-se adauga o cana de zeama de la prune si se amesteca usor pana cand se dizolva tot zaharul caramelizat, 
-se adauga un praf de sare, faina dizolvata in apa si inca doua cani din zeama prunelor unde au fiert, 
-se amesteca si se adauga cu o spumiera prunele, 
-se continua fierberea timp de 15 minute pana cand se formeaza un sos foarte gustos, iar la final se potriveste gustul de dulce, 
-mancarea de prune se mananca si calda dar cea mai buna este dupa ce s-a racit, sau chiar rece de la frigider, 
-se serveste cu paine proaspata si este un preparat culinar foarte indragit in perioadele de post, cine a mancat o singura data sigur o sa mai vrea, 
-dar mancarea de prune se poate gati si cu carne, de exemplu cu carne de pui merge cel mai bine. 
Alte retete traditionale, retete cu prune aici, mancaruri de post aici, pofta buna! 
Mancare de prune de post reteta,

Mancare de prune uscate reteta,

13.03.2020

Ciulama de ciuperci reteta

Retete Culinare Ciulama De Ciuperci De Post Reteta Traditionala De Casa Dobrogeana Cu Mamaliguta



Ciulama de ciuperci reteta,

Ciulama de ciuperci de post, o reteta gustoasa si hranitoare, simpla, rapida si usor de preparat care se face din ciuperci, faina si supa de legume. Cum se face ciulamaua de ciuperci traditionala urmareste reteta mea, urmatoarele ingrediente sunt pentru 3-4 portii de ciulama de casa si ca orice mancare romaneasca traditionala se serveste cu mamaliguta. 
Ciulama de ciuperci traditionala reteta,

Ingrediente ciulama de ciuperci 
-250g ciuperci champignon 
-800ml supa de legume 
-1 ceapa 
-1 morcov  
-100g faina alba 
-2 linguri ulei de floarea soarelui 
-1 lingurita rasa de sare (dupa gust) 
-1 varf lingurita piper macinat 

Mod de preparare ciulama de post 
-cum se procedeaza pentru o ciulama rapida, mai intai se prepara o supa de legume cu ciuperci, 
-se curata ceapa si morcovul si se pun la fiert intr-un litru de apa, se lasa sa fiarba timp de zece minute timp in care se pregatesc ciupercile, 
-ciupercile se aleg de preferinta micute ca sa fie puse intregi in ciulama, daca ciupercile sunt mari atunci trebuiesc taiate sferturi sau felii, 
-ciupercile se spala bine sub jet de apa rece, daca sunt proaspete si au o culoare alba frumoasa se lasa cu tot cu coaja, 
-se pun si ciupercile sa fiarba alaturi de legume timp de zece minute, 
-dupa acest timp se opreste focul si se potriveste supa de sare, apoi se scot ciupercile, ceapa si morcovul, eventual supa se strecoara, 
-intr-o cratita sau un ceaun se pune putin ulei la incins, 
-se pune cantitatea de faina si se amesteca pe foc cu o lingura de lemn timp de 2-3 minute, 
-se adauga treptat din supa cu un polonic amestecand continuu sa nu faca cocoloase, 
-la inceput o sa apara cocoloase mici dar amestecand ele dispar, 
-nu se pune toata supa odata, se pun cate 1-2 polonice si se amesteca pana cand toata zeama este inghitita de faina apoi se adauga alta, 
-se formeaza un sos alb gros, se adauga supa pana se obtine consistenta unei smantani subtiri, 
-se pun ciupercile si se continua fierberea la foc potrivit timp de cinci minute, sau pana cand se obtine consistenta dorita, 
-se potriveste gustul de sare si se adauga dupa gust un praf de piper macinat, 
-ciulamaua de ciuperci se mananca calda si se serveste traditional cu mamaliga, dar cine doreste o poate manca si dupa ce s-a racit, asta in cazul in care mai ramane ceva. 
Ciulama de ciuperci de casa reteta,

Ciulama de ciuperci de post, un preparat culinar delicios, gustos si hranitor cu ciuperci din belsug, ideal pentru perioadele de post si nu numai. Ciulamaua de ciuperci merge foarte bine cu o mamaliguta calda, dar si cu paine proaspata. Alte retete traditionale de mancare, retete de ciulama aici, retete de post aici, retete cu legume aici, retete de mamaliga rapida aici, pofta buna! 
Ciulama de post reteta,

Ciulama de ciuperci de post reteta,