03.02.2020

Burek cu branza sarata reteta

Retete Culinare Placinta Cu Branza Sarata Reteta Burek Sarbesc De Casa Traditional



Burek sarbesc reteta,

Burekul cu branza este o placintă traditionala sarbeasca care se poate prepara simplu si usor si la noi in bucatarie cu mai multe tipuri de branza, sarata (telemea de vaca sau de oaie), sau dulce (branza proaspata de vaci). In ambele variante acest burek cu branza este foarte bun si gustos si se mananca atat cald insotit de un pahar de lapte batut sau iaurt, cat si rece reprezentand un fel de mancare consistent, o gustare sau un desert minunat. 
Burek cu branza sarata reteta,


Burek cu branza reteta,

Cum se face burek cu branza urmareste reteta mea, urmatoarele ingrediente sunt pentru o tava dreptunghiulara de 35/25cm. 

Ingrediente burek cu branza sarata 
-1 pachet foi de placinta sarbesti sau foi de placinta normale 
-5 oua mari 
-350g branza telemea usor sarata 
-300ml smantana sau iaurt gras 
-200ml lapte dulce 
-50ml ulei 
-1 praf de sare 

Ingrediente pentru dres burekul cu branza 
-1 ou 
-100ml smantana 
-100ml apa minerala 

Mod de preparare burek sarbesc 
-foile de placinta se desfac si se numara, in general sunt 12 foi, 
-vom grupa foile in 2 grupuri de cate 3 foi pe care le vom pune dedesubt si deasupra in tava, si alte 3 grupuri de cate 2 foi pe care le vom folosi la interior, 
-branza telemea se rade pe razatoare apoi se adauga intr-un castron in care am batut bine cele cinci oua cu un praf de sare, 
-peste acestea se adauga smantana si laptele si se amesteca bine toate ingredientele pana cand se obtine o compozitie destul de fluida care nu trebuie sa fie prea consistenta, 
-burekul va fi format din cinci straturi de foi de placinta (doua straturi de catre trei foi si trei straturi de cate doua foi) iar intre ele vor fi patru straturi de compozitie de branza si oua, 
-tava de placinta se unge cu putin ulei, dupa care se pun in tava trei foi de placinta una peste alta unse cu putin ulei intre ele, 
-compozitia de brânză si oua se imparte de la inceput in patru parti egale, 
-peste foi se pune o parte din compozitie si se intinde pe toata suprafata foilor, 
-se asaza deasupra alte doua foi unse cu putin ulei si iar se adauga o parte din compozitie, 
-se continua asa pana cand se termina toata compozitia, iar la sfarsit se incheie cu ultimele trei foi de placinta unse cu putin ulei, 
-cu un cutit bine ascutit se portioneaza burekul in dreptunghiuri, acum cat este crud, 
-intr-un castronel se bate bine oul impreuna cu smantana si apa minerala, se toarna deasupra si se inunda burekul cu branza, se lasa cateva minute sa traga bine lichidul, 
-se introduce tava in cuptorul preincalzit la 220 grade si se lasa sa se coaca timp de 40-45 minute, 
-cand burekul este gata, s-a rumenit si s-a umflat frumos se scoate din cuptor si se lasa putin sa se raceasca, apoi se portioneaza din nou pe urmele facute anterior. 
Placinta cu branza sarata reteta,

Burek cu branza sarata, un preparat culinar sarbesc deosebit de bun si de gustos, nelipsit de pe mesele sarbilor din noaptea de Revelion, care se aseamana foarte mult cu placinta romaneasca cu branza si iaurt si pe care merita sa-l incerci macar o data. 
Alte retete traditionale, retete de patiserie aici, retete de placinte aici, retete din bucataria internationala aici, pofta buna! 
Burek traditional reteta,

Burek reteta,

Placinta cu branza reteta,

01.02.2020

Mancare de mazare reteta

Retete Culinare Mancare De Mazare Congelata Fara Carne Reteta De Post Traditionala De Casa



Mancare de mazare reteta,

Mancare de mazare, o mancare romaneasca din popor nelipsita de pe mesele noastre datorita simplitatii si gustului foarte bun. Mancare de mazare fara carne, un preparat culinar gustos si sanatos care se mananca atat cald cat si rece cu paine proaspata. Cum se face mancarea de mazare urmareste reteta mea. 

Ingrediente mancare de mazare de post 
-1 kg mazare congelata 
-2 cepe potrivite 
-50ml ulei 
-1 foaie de dafin 
-½ lingurita sare dupa gust 
-½ lingurita boia de ardei dulce 
-¼ lingurita piper macinat 
-½ lingurita cimbru macinat 
-2 linguri bulion 
-3 cani de apa 
-1 lingurita cu varf faina 
-½ lingurita marar uscat 

Mod de preparare mancare de mazare congelata 
-ceapa se curata de coaja, se spala si se toaca marunt, 
-intr-o cratita se pune uleiul la incins si se adauga ceapa, 
-se caleste ceapa impreuna cu cantitatea de sare si un strop de apa, pana cand ceapa se inmoaie si devine sticloasa, 
-mazarea congelata se pune intr-o cratita cu apa care fierbe si se lasa acolo pana incepe sa dea in clocot, 
-cand a inceput sa fiarba se strecoara de apa si se rastoarna in cratita in care am calit ceapa, 
-se adauga apa calda cat sa aiba lichid in care sa fiarba mazarea, 
-se adauga dupa gust piper macinat, boia de ardei, cimbru macinat si foi de dafin, se acopera cratita cu un capac si se lasa sa fiarba la foc potrivit, 
-cand mazarea este fiarta, se adauga pasta de tomate si faina dizolvata in putina apa, 
-se gusta si se potriveste gustul de sare, se adauga apa daca mai este nevoie si se continua fierberea inca 5-10 minute, 
-cand mancarea de mazare este gata si are un sos legat se adauga marar verde tocat marunt sau marar uscat si se opreste focul. 
Mancare de mazare de post reteta,

Mancarea de mazăre este foarte buna, gustoasa si hranitoare, usor dulceaga daca mazarea a fost tanara si se poate manca simpla in zilele in care tinem post sau nu mai dorim carne, alaturi de castraveti si gogosari murati, sau alaturi de o bucata de carne prajita sau un snitel de pui asa cum am servit-o eu. Alte retete traditionale, mancaruri cu carne aici, mancaruri cu legume aici, mancaruri de post aici, sau alte retete cu mazare aici, pofta buna! 
Mancare de mazare cu snitel de pui reteta,