25.01.2020

Supa de porc reteta

Retete Culinare Supa Cu Oase De Porc Si Legume Reteta De Casa Dobrogeana Traditionala



Supa de porc reteta,

Cum se face supa de porc, un fel de mancare gustos si sanatos gatit foarte simplu si usor din carne de porc sau oase de porc cum este cea mai buna, fierte impreuna cu diverse legume dupa gust: ceapa, cartofi, morcovi, telina, etc. Supa de porc cu legume se serveste calda cu paine proaspata sau crutoane, marar si patrunjel verde, boia sau piper macinat, dar supa cu oase de porc merge si acrita cu putin otet. Cum se face o supă de porc reusita urmareste reteta mea. 

Ingrediente supa de porc 
-1kg oase de porc cu carne 
-2 cepe 
-2 morcovi tineri 
-2 cartofi mari 
-1 felie de telina radacina 
-1 lingura orez 
-2,5l apa pentru fiert 
-sare dupa gust 
-patrunjel verde pentru servit 

Mod de preparare supa cu carne de porc 
-se aleg dupa preferinta oase de porc cu putina sau mai multa carne, se aleg oase de porc cu maduva care sunt foarte bune atat in supa cat si in ciorba de porc, oase de la sira spinatii, partea de la burta din coaste unde este mult os moale, rasol de porc, etc, 
-se spala bucatile de carne sub jet de apa rece si apoi se pun la fiert in apa suficienta, 
-legumele se curata, se spala cu apa rece si se taie astfel: ceapa marunt, morcovii si telina cubulete mici, cartofii cuburi potrivit de mari, 
-in loc de telina se poate pune si alta albitura cum ar fi patrunjel sau pastarnac radacina, 
-cand se formeaza spuma se aduna cu o spumiera, se adauga ceapa taiata marunt si se lasa oasele sa fiarba acoperite cu capac timp de jumatate de ora, 
-oasele trebuie sa fiarba bine ca sa iasa gustul din ele, in functie de calitatea oaselor supa se fierbe timp de 60 minute sau mai mult, 
-dupa jumatate de ora se pune telina si morcovii iar aproape de final cartofii, 
-cand cartofii sunt fierti se potriveste gustul de sare si se pune putin orez, 
-dupa cinci minute se opreste focul si supa se poate servi imediat ornata cu patrunjel verde tocat marunt sau putin piper negru macinat presarat deasupra, 
Alte retete traditionale, retete de supe borsuri si ciorbe aici, retete cu porc si preparate din porc aici, pofta buna! 
Supa cu carne de porc reteta,

Supa cu oase de porc reteta,

18.01.2020

Gris cu lapte reteta

Retete Culinare Gris Cu Lapte Si Dulceata Reteta Simpla De Casa



Gris cu lapte reteta,

Cum se face grisul cu lapte, cum sa faci cel mai bun gris cu lapte pentru tine si pentru copilul tau. Grisul cu lapte este un desert gustos si delicios pe care-l mananci cu placere inca din copilarie si nu te mai saturi, este un preparat culinar gatit din gris de grau fiert in lapte si servit dupa preferinta simplu sau cu dulceata, miere, zahar caramel, scortisoara, cacao, stafide, fructe confiate, etc. 
Gris cu lapte reteta,

Grisul cu lapte mai poate fi numit si budinca de gris, terci de gris sau crema de gris, in functie de zona unde este preparat avand fel de fel de denumiri. 
Grisul cu lapte se serveste atat cald cand este moale, pufos si cremos, cat si rece de la frigider fiind foarte racoros avand consistenta unei budinci, cel rece avand avantajul de a lua forma vasului in care a fost pus atragandu-i pe copii. 
Gris cu lapte si dulceata reteta,

Cum se face cel mai reusit si mai rapid gris cu lapte si cate ingredientre trebuie sa folosesti ca sa iasa un gris cu lapte perfect urmareste reteta mea. 

Ingrediente reteta gris cu lapte 
-1l lapte proaspat 
-6 linguri gris de grau 
-3 linguri zahar tos 
-2 pliculete zahar vanilat 
-1 praf de sare 
-dulceata pentru servit 

Mod de preparare gris cu lapte si dulceata 
-grisul cu lapte este gata in doar cinci minute si poate fi servit imediat cat este cald fiind un desert rapid si ceva dulce greu de refuzat, 
-pentru preparare se poate folosi dupa gust orice fel de lapte, de vaca, oaie, capra, cocos, migdale, etc. 
-mie imi place sa-l prepar cu laptele rece dar foarte simplu se face si cu el cald, 
-cum se procedeaza, se pun toate ingredientele intr-un vas, laptele rece de la frigider, zaharul tos si vanilat, grisul, un praf de sare si se amesteca bine, 
-se aprinde aragazul si se amesteca usor si continuu cu un tel pana cand laptele incepe sa fiarba, 
-se continua fierberea timp de 2-3 minute apoi se ia craticioara de pe aragaz, 
Gris cu lapte de casa reteta,

-daca laptele este cald cand se prepara reteta de gris atunci se pune mai intai in lapte sarea, zaharul tos si vanilat, apoi se toarna grisul in ploaie ca la mamaliga amestecand repede cu un tel sa nu faca cocoloase, 
-se pune in castronele si se serveste imediat cat este cald cu diverse gemuri, dulceturi sau sosuri dulci, 
-sau se pune fierbinte in diverse forme si se lasa sa se raceasca, se pastreaza la frigider si se serveste rece ornat cu dulceata, 
Budinca de gris reteta,

Gris cu lapte simplu reteta,

Gris de grau fiert in lapte reteta,

-incearca reteta mea daca iti este pofta de ceva dulce si bun cu amintiri placute din copilarie, ingredientele sunt dozate la fix. Alte retete de mancare traditionale, retete de deserturi si dulciuri aici, pofta buna! 
Gris cu lapte pentru copii reteta,

Gris cu lapte desert reteta,

Reteta gris cu lapte,

Gris cu lapte si dulceata de visine reteta,

Gris cu lapte si dulceata de afine reteta,