09.01.2020

Turte reteta

Retete Culinare Turte Pufoase Reteta Originala De Casa Dobrogeana Taraneasca Traditionala



Turte reteta,

Turta este o scovearga coapta pe plita sau la tigaie, este o paine taraneasca rotunda si turtita, se poate face foarte bine de post doar din apa, faina si drojdie, sau de dulce adaugand si lapte si oua. Turtele se servesc proaspete cand sunt cele mai bune, se mananca calde sau reci, simple sau unse dupa gust cu gem, dulceata sau zahar sub forma de desert, ca o gustare cu diverse sortimente de carne si branza, sau inlocuind cu succes painea alaturi de diferite mancaruri romanesti. Se fac foarte simplu si usor, urmatoarele ingrediente sunt pentru patru turte de casa
Turte pe plita reteta,

Ingrediente turte pufoase 
-2 cani faina alba (500g) 
-1 cana apa calduta (250ml) 
-1 cubulet drojdie de bere (25g) 
-3 linguri ulei de floarea soarelui 
-1 lingurita zahar tos 
-½ lingurita sare grunjoasa 

Mod de preparare turte reteta simpla 
-se pregateste un aluat dospit ca pentru scovergi, turtele preparate dintr-un aluat dospit sunt mai pufoase si mult mai bune decat cele dintr-un aluat nedospit, 
-cum se procedeaza pentru niste turte reusite urmareste reteta mea, 
-intr-un castron se faramiteaza drojdia si se presara peste ea lingurita de zahar, 
-cand drojdia devine lichida se adauga apa calduta si se amesteca bine, 
-se pune ulei si sare si se incorporeaza treptat faina pana cand se obtine un aluat elastic si nelipicios, 
-se acopera castronul cu un prosop si se lasa aluatul la crescut intr-un loc calduros pana cand isi dubleaza volumul, 
-dupa ce coca a crescut se imparte in patru parti egale, se pudreaza masa cu faina si se modeleaza bilute de coca, 
-se lasa pe masa sa mai creasca apoi cu ajutorul unui sucitor se intind bilutele de coca in foi potrivit de groase, 
-se lasa putin sa mai creasca si cand se pun la copt se mai intind in mana daca sunt prea groase,
-pentru a fi mai pufoase turtele nu se intind prea subtiri, 
-se coc pe tabla, plita sau la tigaie, se tin pe o parte pana cand prind culoare apoi se intorc si pe cealalta parte, 
-se mananca in special calde dar sunt foarte bune si reci, se pastreaza foarte bine acoperite cu un prosop sa nu se usuce. 
Turte de casa, un preparat culinar romanesc gustos si sanatos. Alte retete traditionale romanesti, retete de turte aici, retete de scovergi aici, retete de post aiciretete de panificatie si patisserie aici, pfta buna! 
Turte la tigaie reteta,

Turte pufoase reteta,

Turte gustare cu urzici reteta,

07.01.2020

Spaghete carbonara reteta

Retete Culinare Paste Carbonara Cu Bacon Si Parmezan Reteta Traditionala De Casa



Spaghete carbonara reteta,

O mancare cu paste la indemana oricui este urmatoarea reteta de spaghete carbonara sau spaghetti alla carbonara cum spun italienii, este un fel de mancare delicios imprumutat cu succes din bucataria italiana, este foarte gustos, consistent si rapid de gatit si la noi in bucatarie. 
Cum se fac niste paste carbonara reusite urmareste reteta mea, urmatoarele ingrediente sunt pentru doua portii de paste gatite in stil italienesc, paste cu parmezan si bacon. 
Paste carbonara reteta,

Paste cu parmezan si bacon reteta,

Ingrediente paste carbonara de casa 
-400g spaghete 
-300g bacon 
-2 linguri ulei de masline 
-150g parmezan 
-2 oua mari de tara 
-1 lingurita sare grunjoasa 
-50ml apa in care au fiert pastele  
-½ lingurita piper macinat  

Mod de preparare paste carbonara cu bacon 
-se taie baconul feliute apoi cubulete, in loc de bacon se mai poate folosi dupa gustul fiecaruia si alte afumaturi: sunculita afumata, gusa de porc, carnaciori cabanos, kaizer, etc, 
-spaghetele se pot inlocui si ele cu alt fel de paste cum ar fi penne care merg foarte bine, etc, 
-se pun pastele la fiert in apa suficienta cu putina sare si se fierb timp de 8-10 minute sau conform instructiunilor de pe ambalaj, 
-in acest timp se incinge putin ulei intr-o tigaie si se prajeste baconul pana devine auriu, 
-parmezanul se da pe razatoarea fina, 
-ouale se pun intr-un castron incapator si se bat spuma cu un praf de sare, 
-cand baconul este gata se adauga impreuna cu 2-3 linguri de grasime in castronul cu oua batute si se amesteca bine, 
-se adauga 90% din parmezan, se condimenteaza dupa gust cu sare si piper proaspat macinat si se amesteca bine, 
-se scot pastele fierte cu o spumiera si se pun imediat cat sunt fierbinti in castronul cu oua batute, parmezan si bacon prajit, 
-se amesteca si se picura din apa in care au fiert pastele pana se obtine un sos consistent,
-se lasa 2-3 minute apoi se amesteca din nou si se pun pe farfurii, se orneaza cu restul de parmezan si se servesc calde, 
-parmezanul merge inlocuit cu cas afumat, cascaval afumat, sau un amestec de branzeturi uscate, 
-pastele carbonara sunt bune, hranitoare si pline de energie, se prepara incredibil de simplu si usor si poate reprezenta o mancare rapida pentru oricand nu este timp de gatit. 
Alte retete traditionale, retete de paste si preparate din paste, mancaruri cu paste aici, retete din bucataria internationala aici, pofta buna! 
Mancaruri cu paste reteta,

Paste carbonara cu sunca reteta,

Paste carbonara italienesti reteta,