13.11.2019

Tort cu crema de mascarpone reteta

Retete Culinare Tort Cu Blat De Pandispan Si Crema de Finetti Cu Mascarpone Si Nuci Reteta Prajituri De Casa



Tort cu crema de mascarpone reteta,

O reteta de tort de casa foarte gustos si delicios este urmatoarea reteta de tort cu blat pufos de pandispan cu aroma de vanilie si o crema pufoasa de finetti cu mascarpone, un tort festiv pentru aniversari, onomastici si diverse evenimente importante, care se face relativ simplu si este un tort frumos si aspectos al carui gust ii va incanta si bucura pe toti cei care-l gusta.


Tort cu crema de mascarpone, un tort fin cu un blat moale si pufos si o crema divina de mascarpone si finetti, dulce si delicata cu nuci crocante care-i dau un plus de savoare, un tort special pentru ziua iubitei mele care merge foarte bine sevit obligatoriu cu o cupa de sampanie. Cum se face acest tort minunat urmareste reteta mea, urmatoarele ingrediente sunt pentru un tort cremos cu diametrul de 22cm.

Tort cu crema de finetti si mascarpone reteta,

Tort festiv reteta,

Prajitura cu crema de mascarpone reteta,

Ingrediente blat de tort de vanilie (22cm) 

-5 oua 
-1 cana zahar tos (250g) 
-1 cana faina alba (250g)
-½ lingurita praf de copt 
-1 lingura ulei de floarea soarelui 
-1 pliculet zahar vanilat 
-1 praf de sare 
-1 lingurita esenta de vanilie 

Ingrediente crema de finetti cu mascarpone 

-400g mascarpone 
-400g crema fineti sau nutella 
-100ml smantana lichida pentru frisca 
-3 linguri de nuci coapte si tocate grosier 

Ingrediente sirop 

-1 cana apa (250ml) 
-3/4 cana zahar tos 
-2 linguri esenta de rom 

Mod de preparare blat de tort de vanilie 

Cum se face tortul cu crema de fineti si mascarpone urmareste reteta mea, reteta video este si pe YouTube aici

-cum procedam, separam ouale in doua castroane albusurile de galbenusuri, 
-presaram peste ele cate un praf de sare, 
-mixam albusurile pana cand sunt bine legate, dupa care adaugam ½ din cantitatea de zahar, 
-mixam albusurile pana cand zaharul se topeste complet si albusurile devin o bezea lucioasa care nu curge, 
-mixam separat galbenusurile impreuna cu restul de zahar tos, zaharul vanilat, esenta de vanilie si lingura de ulei pana cand zaharul s-a topit complet si s-a obtinut o crema consistenta de galbenusuri, 
-amestecam faina cernuta impreuna cu praful de copt, 
-tapetam cu hartie de copt o forma rotunda de tort cu peretii detasabili cu diametrul de 22cm, 
-peste albusuri adaugam crema de galbenusuri si amestecam usor cu miscari circulare, 
-dupa ce compozitia s-a omogenizat adaugam treptat faina si amestecam usor cu miscari circulare, 
-cand faina este toata incorporata turnam compozitia pentru blatul de tort in forma de tort si o nivelam deasupra cat mai bine, 
-coacem blatul de tort in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius timp de 40 minute, pana cand blatul este frumos copt si trece testul cu scobitorii, 
-oprim cuptorul si lasam blatul de tort sa se raceasca complet in cuptor, eu l-am tinut 2 ore, 
-dupa ce blatul s-a racit il scoatem din forma si il indreptam deasupra daca este cazul, apoi il taiem in trei parti egale. Pentru un blat reusit acesta se face cu o zi inainte de a fi taiat si de a fi montat tortul. 

Mod de preparare sirop pentru tort 

-intr-un ibric punem apa si zaharul, il punem pe foc si il amestecam bine pana cand zaharul este dizolvat complet, 
-lasam siropul sa fiarba incet pe foc 15 minute sau pana cand se leaga bine, dupa care oprim focul si adaugam esenta de rom, 
-lasam siropul sa se raceasca timp in care vom pregati crema de mascarpone. 

Mod de preparare crema de mascarpone 

-ingredientele pentru crema (fineti si mascarpone) trebuie sa fie la temperatura camerei pentru a se omogeniza mai usor, 
-intr-un bol racit la congelator punem smantana lichida pentru frisca, care si ea trebuie sa fie foarte rece ca sa reuseasca frisca si o mixam pana cand obtinem o frisca consistenta, 
-intr-un castron mixam putin crema de mascarpone, dupa care adaugam frisca si le mixam impreuna pana se amesteca, 
-adaugam peste crema de mascarpone treptat finetti si mixam pana cand se incorporeaza complet, 
-in final vom obtine o crema frumoasa, consistenta si foarte lucioasa, 
-dam crema 30 minute la frigider sa se mai intareasca putin inainte de folosire daca aceasta este prea moale. 
Tort aniversare reteta,

Desert cu crema de finetti si mascarpone reteta,

Mod de asamblare tort cu crema de mascarpone 

-luam platoul in care vom servi tortul si asezam jos prima foaie de tort, cea care a fost deasupra blatului si din care am indrepatat putin daca a fost nevoie, 
-o insiropam cu sirop pe toata suprafata, 
-luam 3-4 linguri de crema si o nivelam frumos pe prima foaie de blat pana la marginea blatului, 
-asezam deasupra a doua foaie de tort, o insiropam bine si adaugam din nou crema mascarpone
-intindem crema intr-un strat generos si apoi presaram deasupra nucile maruntite, 
-ultima foaie de tort o insiropam intai pe spatele ei, apoi o asezam deasupra tortului si o mai insiropam si pe partea de sus a tortului, 
-punem deasupra crema si o intindem cat mai frumos pana la marginea tortului, 
-cu o spatula speciala sau cu un cutit mai lat de cofetarie luam cate putina crema si acoperim cu ea marginea tortului de sus pana jos care ramasese neacoperita de crema, 
-in final tortul va fi acoperit pe toata suprafata cu crema, 
-luam putina crema care ne-a mai ramas si o amestecam usor cu lingura cu 1-2 linguri de frisca, 
-luam un pos, punem crema si ornam cu moturi de crema tortul dupa preferinta fiecaruia, se pot pune si bucati de ciocolata, sau doar crema simpla fara frisca, 
-cand tortul este gata ornat se tine in frigider peste noapte pana a doua zi cand se poate servi. 
Alte retete traditionale romanesti, retete de torturi prajituri si deserturi aici, retete cu mascarpone aici, retete cu ciocolata aici, pofta buna! 
Tort de casa reteta,

Tort reteta,

Tort cu crema reteta,

Prajitura cu crema de finetti si mascarpone reteta,

Prajitura reteta,

12.11.2019

Cordon bleu de porc reteta

Retete Culinare Rulouri De Porc Umplute Cu Ardei Si Cascaval Reteta Cordon Bleu De Casa Traditional



Cordon bleu de porc reteta,

O reteta deosebita servita in special ca aperitiv cald sau rece, ca o gustare simpla ori sandwich, este urmatoarea reteta de cordon bleu in cazul de fata cordon bleu de porc sau snitel vienez de porc ori rulada de porc pane. Cum se face un cordon bleu vienez reusit urmareste reteta mea, urmatoarele ingrediente sunt pentru 12 snitele cordon bleu de casa. 
Cordon bleu cu cartofi prajiti reteta,

Cordon bleu reteta,

Ingrediente cordon bleu cu carne de porc 
-12 felii cotlet de porc fara os 
-12 feliute cascaval 
-2 ardei grasi galbeni (12 bastonase) 
-2 oua 
-2 linguri faina 
-4 linguri pesmet 
-1 lingurita sare 
-1 lingurita piper macinat 
-24 scobitori pentru prins rulourile 
-300ml ulei pentru prajit 

Mod de preparare cordon bleu din cotlet de porc
-feliile de cotlet de porc fara os se bat bine cu ciocanul pentru carne intre 2 folii alimentare pana cand devin foarte subtiri ca la snitele
-se condimenteza fiecare bucata de carne pe ambele parti cu sare si piper macinat, 
-cascavalul se cumpara felii sau se feliaza subtire cam de 1/3 sau 1/2 din dimensiunea carnii, 
-ardeii se spala, se curata de cotor, se taie in jumatate si apoi se portioneaza in 12 bastonase de dimensiune egala, 
-intr-un castronel se bat bine ouala, 
-faina si pesmetul se pun in 2 farfurii adanci, 
-se ia o bucata de cotlet, se asaza pe marginea cea mai lata o felie de cascaval si una de ardei, dupa care se ruleaza strans astfel incat sa nu ramana cascavalul afara, 
-la sfarsit se prind marginile cu scobitori ca sa nu se desfaca in timpul prajirii si sa nu curga cascavalul cand se topeste, 
-se procedeaza asemanator cu toate bucatile de carne iar la final vor rezulta 12 cordon-bleu
-se pune uleiul la incins intr-o tigaie, 
-se ia un rulou de carne si se da prin faina, apoi prin ou batut, iar la sfarsit prin pesmet pana cand e acoperit complet, dupa care se pune la prajit in tigaie, 
- se intoarce sa se prajeasca pe ambele parti, iar cand este usor rumenit se scoate pe un platou si se procedeaza asemanator cu toate rulourile. 
Dar incearca si cordon bleu de pui aici, sau covridog aici
Rulouri de porc umplute reteta,

Cordon bleu, un preparat culinar gustos si aspectuos, o friptura de porc servita ca schnitzel cu cartofi prajiti si castraveti murati sau cu orice altceva ne place, merge servit si cu piure de cartofi, salata de varza proaspata, gogosari murati, etc. Alte retete traditionale de mancare, retete de snitele aici, retete cu porc aici, retete de fripturi aici, pofta buna! 
Rulada de porc pane cu cartofi prajiti reteta,

Snitel vienez reteta,