05.10.2019

Vinete umplute cu carne la cuptor reteta

Retete Culinare Vinete Umplute Cu Carne Tocata Si Sos De Rosii La Cuptor Reteta Traditionala De Casa



Vinete umplute cu carne la cuptor reteta,

Un fel de mancare gustos cu carne si legume este urmatoarea reteta de vinete umplute, un preparat culinar foarte simplu si usor de gatit, iar gustul vinetelor cu carne tocata si sos tomat se imbina perfect. Cum se fac vinete umplute cu carne tocata si sos de rosii la cuptor urmareste reteta mea, urmatoarele ingrediente sunt necesare pentru 3-4 portii de mancare de vinete

Ingrediente vinete umplute la cuptor 
-6 vinete medii 
-500g carne de porc tocata 
-3 cepe potrivite 
-2 linguri ulei 
-1 lingura plina bulion 
-1 borcan 800ml suc de rosii 
-2 rosii potrivite ca marime  
-4 catei de usturoi 
-sare, boia, cimbru si piper macinat dupa gust 

Mod de preparare vinete umplute cu carne tocata la cuptor 
-vinetele se spala, li se scurteaza putin din codite, se taie pe jumatate pe lung si se pun intr-o craticioara adanca in apa cu putina sare, 
-cat timp vinetele stau in apa cu sare se prepara umplutura lor, 
-se incinge putin ulei intr-o craticioara si se caleste ceapa taiata marunt pana devine sticloasa, 
-se adauga usturoiul taiat marunt si carnea tocata si se amesteca pe foc pana cand carnea se albeste bine, 
-se pune pasta de tomate si condimente dupa gust: sare, piper negru macinat, boia de ardei dulce si iute, cimbru macinat si se amesteca bine compozitia, 
-se picura si putina apa daca trebuie pentru a lega compozitia, apoi se mai dau cateva clocote si se opreste focul, 
-se scot vinetele din apa si se scurg bine, apoi cu ajutorul unei linguri sau lingurite se scobesc in interior lasand totusi suficienta pulpa pe coaja vinetelor, 
-se umple bine fiecare vânătă cu umplutura preparata anterior si se asaza intr-o tava de cuptor unsa cu ulei unele langa altele, 
Retete cu vinete,

-de jur imprejur se toarna usor sucul de rosii iar vinetele se decoreaza cu rondele de rosii proaspete, 
-se presara putina sare si piper in sucul de rosii si se da tava la cuptor pentru 30-40 minute la 220 grade celsius, pana cand vinetele sunt gata si se rumenesc usor deasupra, 
-spre finalul gatirii cand vinetele sunt aproape gata se stropesc periodic cu sosul de rosii din tava, 
Vinete umplute cu carne tocata si sos de rosii reteta,

Vinete umplute reteta,

-vinetele se servesc calde dar si reci sunt foarte bune si aromate, se servesc cu paine proaspata, iaurt sau smantana, branza rasa, ardei iute, etc, 
-se asaza pe farfurii cate 1-2 vinete si deasupra se pun 3-4 linguri de sos tomat din tava, se servesc asa cum sunt sau cu iaurt ori branza veche rasa presarata deasupra. 
Alte retete culinare traditionale, retete de mancare romaneasca aici, retete cu vinete aici, mancaruri cu carne aici sau retete cu porc aici, pofta buna! 
Vinete la cuptor reteta,

01.10.2019

Dovlecei simpli la tigaie reteta

Retete Culinare Dovlecei Simpli Gatiti Rapid La Tigaie Reteta De Casa De Post



Dovlecei simpli la tigaie reteta,

O reteta cu legume simpla si rapid de gatit este urmatoarea reteta de dovlecei fripti la tigaie, o varianta foarte buna si gustoasa de preparare a dovleceilor pentru atunci cand ne dorim sa mancam sanatos, vegetarian sau cand ne dorim o garnitura din dovlecei alaturi de o bucata de carne la gratar sau grill. 

Ingrediente dovlecei la tigaie 
-2 dovlecei foarte tineri 
-½ lingurita sare 
-1 lingura ulei 
           
Mod de preparare dovlecei prajiti  
-dovleceii trebuie alesi proaspeti si foarte tineri ca sa nu aiba seminte, 
-se spala bine cu apa rece si apoi se curata de coaja cu ajutorul unui cutit economic, 
-se taie dovleceii felii pe lungime de 1 cm grosime, 
-se presara fiecare felie cu sare pe ambele parti si apoi se pun la scurs intr-o sita ca sa se scurga putin de zeama, 
-dupa cinci minute se pune o tigaie antiaderenta la incins si se unge cu putin ulei, 
Retete cu dovlecei,

-se pun in tigaie la prajit feliile de dovlecel si se lasa sa se rumeneasca usor pe ambele parti 1-2 minute, 
Dovlecei la tigaie reteta,

-se continua asemanator cu restul feliilor de dovlecel si apoi se pun intr-o farfurie si se servesc fierbinti cu putin iaurt, mujdei de usturoi sau langa o bucata de carne. 

Dovlecei la tigaie, dulci, fragezi si gustosi, foarte sanatosi si usor de pregatit, un preparat minunat in timpul verii si nu numai pe care-l vei manca oricand cu placere. Alte retete traditionale, retete cu legume aici, retete de post aici sau retete cu dovlecei aici, pofta buna! 
Dovlecei prajiti reteta,