12.09.2019

Gogosari in otet pentru iarna reteta

Retete Culinare Gogosari Murati Pentru Iarna Reteta Traditionala De Casa



Gogosari in otet pentru iarna reteta,

Cum se pun gogosarii la murat pentru iarna urmareste reteta mea simpla si usoara, o reteta de conserve si muraturi nelipsita din bucataria romaneasca sau din orice alta bucatarie, o reteta de gogosari in otet dulci-acrisori care o sa placa imediat datorita gustului lor minunat, sunt naturali si nu au conservanti. In reteta mea de gogosari murati mai exista si hreanul care le sporeste gustul si aroma, ii pastreaza tari si ii conserva, plus alte condimente pentru gogosari in otet clasice. 
Gogosari cu hrean pentru iarna reteta,

Urmatoarele ingrediente sunt suficiente pentru doua borcane mari de 3l cu gogosari, iar urmatoarea reteta de gogosari in otet fara fierbere si fara conservanti este gata in 24 ore fara mare efort. 

Ingrediente gogosari in otet traditionali 
-6 kg gogoșari romanesti mari si carnosi 
-1l otet alb de 9 grade (otet regal) 
-1kg zahar tos 
-300g sare mare pentru muraturi neiodata 
-300g hrean radacina 
-16 foi de dafin 
-4 lingurite piper negru macinat 
Retete cu gogosari,

Mod de preparare gogosari in otet pentru iarna dulci 
-otetul se pune pe foc, in el se pune zaharul si sarea, se amesteca bine pe foc iar cand zaharul si sarea sunt dizolvate complet se opreste focul si se lasa compozitia sa se raceasca, 
-gogosarii se spala bine sub jet de apa rece apoi se curata de cotor taindu-i felii in 4-6 bucati depinde de marimea gogosarilor, 
-intr-un lighean mare se pun feliile de gogosari, se stropesc cu otetul preparat anterior si se amesteca periodic timp de 24 ore pana cand gogosarii isi lasa zeama si la final sunt acoperit de zeama, in tot acest timp ligheanul cu gogosari se acopera cu o folie alimentara si prosoape ca sa nu intre razele de soare, 
Preparare gogosari murati pentru iarna reteta,

-borcanele se spala bine, se poate foarte bine folosi doua borcane de 3l sau un singur borcan mare de 8-10l sau mai mare in care o sa incapa toata compozitia, 
-hreanul se curata si se da pe razatoarea fina, 
-acum se incepe asezarea gogosarilor in borcane, se asaza felii de gogosari alternand cu un strat subtire de hrean ras, printre gogosari si hrean se pun frunze de dafin si boabe de piper, 
-cand borcanele sunt pline pana sus se completeaza pana sus cu zeama lasata de gogosari, 
-se acopera borcanele cu farfurioare sau cu capace si se depoziteaza borcanele intr-un loc ferit de lumina directa a soarelui, 
-de acum se verifica doar daca gogosarii sunt acoperiti de zeama, daca se ridica deasupra se pot pune crengute de visin sau chiar betisoare de hrean ca sa-i tina scufundati in zeama proprie, 
-dupa aproximativ doua saptamani gogosarii murati se pot consuma, tin foarte bine si nu necesita fierbere sau vreun adaos de conservanti, 

Gogosari in otet de casa, o reteta de gogosari in otet cu hrean dupa o reteta veche taraneasca care o sa-ti placa imediat, se prepara usor si sunt chiar gustosi si deliciosi, alte retete traditionale romanesti, retete de conserve si muraturi aici sau retete de aperitive si garnituri aici. Pofta Buna! 
Gogosari cu hrean pentru iarna reteta,

Gogosari murati pentru iarna reteta,

11.09.2019

Castraveti pentru iarna reteta

Retete Culinare Castraveti Murati Pentru Iarna Reteta Traditionala De Casa Fara Conservanti



Castraveti pentru iarna reteta,

Cea mai simpla si mai usoara reteta de castraveti murati pentru iarna este urmatoarea reteta veche taraneasca din bucataria romaneasca. Daca esti in cautare de retete romanesti de conserve si muraturi pentru iarna, sau daca nu sti cum se pun castravetii la murat, nu rata aceasta reteta delicioasa de castraveti in saramura cu foarte putin otet si fara conservanti, niste castraveti murati ca la mama acasa, proaspeti si tari chiar si dupa trei ani, foarte aromati, parfumati si acri doar atat cat trebuie. 
Castraveti in saramura reteta,

Urmatoarele ingrediente sunt suficiente pentru sapte borcane mari de 800ml cu castraveti pentru iarna

Ingrediente castraveti murati la borcan  
-2 kg castraveti cornison proaspeti 
-350 ml otet alb de 9 grade 
-1 ceapa normala 
-2 morcovi 
-7 ardei iuti mici 
-7 lingurite piper negru boabe 
-7 flori de marar uscat cu bete 
-3 l saramura usoara 

Mod de preparare castraveti in otet de casa 
-se aleg castraveti proaspeti de dimensiunea dorita, mie imi plac cei mici si subtiri, 
-in functie de marimea castravetilor in fiecare borcan vor incapea aproximativ 4-7 castraveti,
-daca se aleg castraveti mari si grosi atunci se cauta castraveți de inaltimea borcanelor, 
-cum se pun castraveti cornison la murat pentru iarna urmareste reteta mea, 
-borcanele se spala si se lasa la scurs, 
-castravetii se spala bine sub jet de apa rece si se indeparteaza orice corp strain de pe ei, 
-ceapa si morcovii se curata, se spala si se taie rondele, ardeii iuti se spala si li se taie coditele, 
-in fiecare borcan se pune cate un buchetel de floare de marar uscat si cateva bete, apoi se asaza castravetii cat mai bine unii langa altii, 
-in fiecare borcan se mai pune cate o ciusca iute, 3-4 rondele de ceapa si morcovi si cate o lingurita de piper boabe, 
-dupa ce borcanele sunt gata se prepara o saramura rapida din 3 litri apa si 3,5 linguri sare mare pentru muraturi neiodata, 
-se pune saramura pe foc si se fierbe 2-3 minute apoi se opreste focul, 
-in fiecare borcan se adauga cate un paharel mic pentru tuica plin cu otet (50ml), apoi se completeaza pana sus cu saramura fierbinte, 
-se acopera imediat borcanele cu capace si se intorc borcanele invers pentru 1-2 minute verificand astfel integritatea capacelor, 
-daca borcanele sunt ok si nu curg atunci se pun intr-o oala cu apa calda la fiert, 
-borcanele cu castraveti se fierb timp de 3 minute sau maxim 5 minute, pentru niste castraveti reusiti care se pastreaza tari mult timp nu se depaseste acest timp de fierbere, 
-borcanele fierte se scot din apa si se lasa sa se raceasca singure acoperite cu prosoape si ferite de lumina directa a soarelui, cand sunt reci se depoziteaza in camara cu bunatati. 
Castraveti cornison murati reteta,

Castraveti murati pentru iarna, o reteta de castraveti in otet gatiti foarte rapid si acasa in bucatarie, sanatosi si naturali fara alt adaos de E-uri sau conservanti. Alte retete traditionale, retete de conserve si muraturi aici, sau retete de aperitive si garnituri aici. Pofta Buna! 
Castraveti in otet reteta,

Castraveti murati reteta,

Castraveti murati pentru iarna reteta,