09.08.2019

Macrou la cuptor cu sos de rosii si usturoi

Retete Culinare Peste La Cuptor Cu Sos De Rosii Si Usturoi Reteta De Casa Traditionala Dobrogeana



Macrou la cuptor cu sos de rosii si usturoi reteta,

Cum se face un peste la cuptor in sos de rosii urmareste reteta mea rapida, simpla, usoara si foarte gustoasa. Acest fel de mancare cu peste in sos tomat se gateste in special vara atunci cand rosiile romanesti sunt proaspete dar merge si in orice sezon folosind numai suc de rosii. Eu am ales sa prepar un peste macrou care are o carne gustoasa si putine oase, se prepara foarte repede fiind usor de curatat deoarece are intestine putine si solzi foarte mici care nu necesita curatare. 
Macrou la cuptor cu rosii cherry si condimente reteta,

Urmatoarele ingrediente sunt suficiente pentru patru portii de macrou la cuptor in sos de rosii cu usturoi, pentru gatire am folosit un cuptor electric iar durata de preparare este de 40 minute. 

Ingrediente peste la cuptor in sos tomat 
-8 pesti macrou de marime medie 
-1 lingura ulei de floarea soarelui 
-100ml vin rosu sau alb demisec 
-400ml suc de rosii proaspat facut 
-2 rosii mari bine coapte 
-20 rosii cherry 
-4 catei de usturoi 
-1 lamaie mare 
-1 ardei iute 
-1 lingurita sare grunjoasa 
-½ lingurita boia, cimbru si piper macinat 
-patrunjel verde pentru servit 

Mod de preparare macrou la cuptor in sos tomat 
-macroul se curata de intestine si eventual de capete care oricum nu se mananca, apoi se spala bine sub jet de apa rece si se scurg bine de apa, 
-eu am ales un peste de marime medie care mi-au incaput perfect intr-o tava ceramica 35/25cm perfecta pentru gatit la cuptor, am ales un macrou mai dietetic avand grasime mai putina cu toate ca grasimea macroului ii da acestui peste cu carne alba tot gustul, macroul cu cat este mai mare cu atat este mai gras si mai gustos, 
-am condimentat fiecare pește atat la exterior cat si la interior cu sare, piper, cimbru, boia si i-am asezat frumos in tava unsa cu ulei unul langa altul, 
-am umplut burtile pestilor cu rondele de usturoi si feliute de lamaie si i-am dat la cuptor pentru zece minute la 250 grade Celsius, 
Retete cu macrou,

-in acest timp am pasat doua rosii bine coapte, am taiat restul de lamaie feliute si ciusca iute rondele, verdeata am taiat-o marunt, 
-am scos tava din cuptor si am adaugat cantitatea de vin, sucul de rosii si rosiile pasate si am dat tava la cuptor pentru inca 20 minute, 
Preparate din macrou reteta,

-dupa acest timp am scos tava din cuptor, am pus rosiile cherry printre pesti si am ornat cu feliute de lamaie si rondele de ardei iute si am dat tava la cuptor pentru zece minute, 
Preparare macrou la cuptor cu rosii cherry reteta,

-cand totul a fost gata si frumos rumenit deasupra am scos tava din cuptor si am ornat cu patrunjel verde tocat marunt, 
-am servit pestele cald dar este la fel de bun si rece, am asezat pe farfurii cate doi pesti, 3-4 linguri de sos tomat si cateva rosii chery, totul alaturi de paine proaspata si un vin de calitate. 
Macrou la cuptor cu rosii cherry reteta,

Peste macrou in sos marinat, un peste gatit perfect la cuptor cu un sos de rosii si usturoi asa cum trebuie facut, o mancare din bucataria romaneasca indragita in special de iubitorii mancarurilor cu peste, o mancare gatita de casa sanatoasa si consistenta. 
Alte retete traditionale romanesti, retete de peste si preparate din peste aici, sau alte retete cu macrou si aici. Pofta Buna! 
Macrou la cuptor cu sos de vin si rosii cherry reteta,

Peste la cuptor cu sos de rosii si usturoi reteta,

03.08.2019

Suc de rosii reteta

Retete Culinare Suc De Rosii De Casa Pentru Iarna Reteta Rapida Si 100% Naturala Fara E-uri Sau Conservanti



Suc de rosii reteta,

Cum se face cel mai simplu si mai rapid suc de rosii de casa, un suc de rosii pentru iarna gustos preparat fara sare si fara conservanti indispensabil din orice bucatarie, un suc de rosii 100% natural foarte hranitor si sanatos pentru intreaga familie. Pentru a nu pierde nimic de la rosii si pentru a fi mai spornic si mai usor de facut eu prepar in fiecare an un suc de rosii la blender, nu arunc nici coaja si nici semintele de la rosii, sucul de rosii o sa iasa mult mai rosu si mai bun la gust, se pastreaza foarte bine in borcane sau sticle de sticla si se poate consuma ca o bautura naturala sau suc natural si bineinteles folosit pentru gatit adaugat la diverse mancaruri gatite, supe sau ciorbe. 
Cum se face un suc de rosii reusit urmareste reteta mea, urmatoarele ingrediente sunt necesare pentru aproximativ zece borcane mari de 800ml suc de rosii natural

Ingrediente suc de rosii de casa 
-6kg rosii bine coapte 
-10 borcane de 800ml 

Mod de preparare suc de rosii pentru iarna 
-rosiile se spala bine sub jet de apa rece si se pun intr-un vas incapator, 
-pe cat posibil se aleg rosii de gradina romanesti, pot fi atat rosii prunisoare care sunt mai carnoase si sunt cele mai cautate pentru acest produs, dar merg si alt fel de rosii, 
- se pregatesc borcanele cu capace noi, se spala cu apa calda si se sterg cu prosoape curate, 
-se pregateste un blender sau un mixer vertical si o oala de ciorba mare in care o sa se fiarba sucul de rosii rezultat, 
-se taie fiecare rosie pe jumatate si se curata putin de cotor, apoi se pun in vasul blenderului si cand acesta se umple se mixeaza la viteza mare 2-3 minute pana cand rosiile sunt bine mixate, 
-rosiile pasate se pun apoi in oala in care o sa se fiarba, 
-se continua pana cand toate rosiile sunt mixate, daca rosiile sunt prea mari se pot taia feliute ca sa se mixeze mai usor, 
-toata cantitatea de rosii mixate se fierbe timp de jumatate de ora la foc mediu, se amesteca la inceput deoarece o sa faca putina spuma, 
Suc de rosii de casa reteta,

-dupa acest timp se opreste focul si se pune sucul fiert in borcane, sucul de rosii se pune fierbinte in borcane si se astupa bine borcanele cu capace, 
-dupa 2-3 minute se verifica integritatea borcanelor intorcandu-le invers cu capacele in jos,
-daca totul este ok si capacele sunt bine inchise atunci se pun borcanele intr-o cratita intinsa cu apa calda si se fierb timp de 20 minute la foc mic, 
-dupa ce au fiert se scot pe un fund de bucatarie si se acopera cu prosoape, se lasa sa se raceasca in voie pana a doua zi cand se depoziteaza in camara cu bunatati pentru iarna. 
Suc de rosii pentru iarna reteta,

Suc de rosii facut in casa, un suc de rosii simplu, foarte bun, fresh, aromat, natural, sanatos, plin de vitamine, o bautura de casa energizanta si un suc din rosii reconfortant pentru orice anotimp. Alte retete traditionale, retete de bauturi si sucuri aici sau retete de conserve si muraturi pentru iarna aici
Suc de rosii natural reteta,