03.08.2019

Suc de rosii reteta

Retete Culinare Suc De Rosii De Casa Pentru Iarna Reteta Rapida Si 100% Naturala Fara E-uri Sau Conservanti



Suc de rosii reteta,

Cum se face cel mai simplu si mai rapid suc de rosii de casa, un suc de rosii pentru iarna gustos preparat fara sare si fara conservanti indispensabil din orice bucatarie, un suc de rosii 100% natural foarte hranitor si sanatos pentru intreaga familie. Pentru a nu pierde nimic de la rosii si pentru a fi mai spornic si mai usor de facut eu prepar in fiecare an un suc de rosii la blender, nu arunc nici coaja si nici semintele de la rosii, sucul de rosii o sa iasa mult mai rosu si mai bun la gust, se pastreaza foarte bine in borcane sau sticle de sticla si se poate consuma ca o bautura naturala sau suc natural si bineinteles folosit pentru gatit adaugat la diverse mancaruri gatite, supe sau ciorbe. 
Cum se face un suc de rosii reusit urmareste reteta mea, urmatoarele ingrediente sunt necesare pentru aproximativ zece borcane mari de 800ml suc de rosii natural

Ingrediente suc de rosii de casa 
-6kg rosii bine coapte 
-10 borcane de 800ml 

Mod de preparare suc de rosii pentru iarna 
-rosiile se spala bine sub jet de apa rece si se pun intr-un vas incapator, 
-pe cat posibil se aleg rosii de gradina romanesti, pot fi atat rosii prunisoare care sunt mai carnoase si sunt cele mai cautate pentru acest produs, dar merg si alt fel de rosii, 
- se pregatesc borcanele cu capace noi, se spala cu apa calda si se sterg cu prosoape curate, 
-se pregateste un blender sau un mixer vertical si o oala de ciorba mare in care o sa se fiarba sucul de rosii rezultat, 
-se taie fiecare rosie pe jumatate si se curata putin de cotor, apoi se pun in vasul blenderului si cand acesta se umple se mixeaza la viteza mare 2-3 minute pana cand rosiile sunt bine mixate, 
-rosiile pasate se pun apoi in oala in care o sa se fiarba, 
-se continua pana cand toate rosiile sunt mixate, daca rosiile sunt prea mari se pot taia feliute ca sa se mixeze mai usor, 
-toata cantitatea de rosii mixate se fierbe timp de jumatate de ora la foc mediu, se amesteca la inceput deoarece o sa faca putina spuma, 
Suc de rosii de casa reteta,

-dupa acest timp se opreste focul si se pune sucul fiert in borcane, sucul de rosii se pune fierbinte in borcane si se astupa bine borcanele cu capace, 
-dupa 2-3 minute se verifica integritatea borcanelor intorcandu-le invers cu capacele in jos,
-daca totul este ok si capacele sunt bine inchise atunci se pun borcanele intr-o cratita intinsa cu apa calda si se fierb timp de 20 minute la foc mic, 
-dupa ce au fiert se scot pe un fund de bucatarie si se acopera cu prosoape, se lasa sa se raceasca in voie pana a doua zi cand se depoziteaza in camara cu bunatati pentru iarna. 
Suc de rosii pentru iarna reteta,

Suc de rosii facut in casa, un suc de rosii simplu, foarte bun, fresh, aromat, natural, sanatos, plin de vitamine, o bautura de casa energizanta si un suc din rosii reconfortant pentru orice anotimp. Alte retete traditionale, retete de bauturi si sucuri aici sau retete de conserve si muraturi pentru iarna aici
Suc de rosii natural reteta,

02.08.2019

Omleta cu carnati reteta

Retete Culinare Omleta Rapida Cu Carnati Picanti Reteta De Casa Traditionala Pentru Mic Dejun



Omleta cu carnati reteta,

Cum se prepara cea mai rapida si mai gustoasa omletă cu carnati de porc picanti, un fel de mancare perfecta si simpla pentru un mic dejun gustos si rapid dar si pentru o masa de pranz. Omleta taraneasca avand multe denumiri in functie de zona: scrob, papară, jumări, prajilă, papă, păpăradă, ratodă, sfungată, clătită, scoveargă, etc …fiind putin picanta si condimentata de la carnati merge servita de minune langa o rosie si un castravete proaspat, sau servita ca o gustare rapida sau sub forma de sandwich intre doua felii de paine proaspata sau prajita. Cum se face omleta cu carnati urmareste reteta mea, urmatoarele ingrediente sunt pentru doua portii. 
Omleta cu carnati si rosii reteta,

Ingrediente omleta pufoasa de casa 
-4 oua mari 
-1 lingura ulei 
-200g carnati proaspeti sau uscati (afumati) 
-2 rosii pentru servit 
-2 castraveti cornison pentru servit 
-felii de paine proaspata sau prajita pentru servit 

Mod de preparare ompleta pufoasa cu carnati 
-in omleta cu carnati mai merge adaugata branza, cascaval, cartofi si ceapa, dar eu o sa gatesc o omleta simpla doar din oua si carnati, 
-ouale proaspete se bat spuma intr-un castron, sare si condimente nu se pun deoarece are destule carnatul, 
-carnatul se taie feliute subtiri, se poate pune dupa gustul si preferinta fiecaruia carnat mai mult sau mai putin, 
-se incinge foarte putin ulei intr-o tigaie antiaderenta si se prajesc 2-3 minute feliutele de carnat, 
-cand carnatul prinde culoare si incepe sa-si lase grasime se toarna ouale batute spuma si se amesteca astfel incat feliutele de carnati sa fie bine amestecate in ou, 
Omleta cu carnati reteta,

Omleta cu carnati la tigaie reteta,

-omleta se poate praji sub forma de clatita (scovearga) sau sub forma de jumari de ou, 
-se amesteca sau se intoarce pe ambele parti pana cand este frumos rumenita apoi se rastoarna pe farfurii si se mananca simpla sau cu garnitura preferata. 

Omleta cu carnati, o mancare din oua prajite simplu si rapid de gatit si acasa in bucatarie, o mancare aromata si gustoasa perfecta pentru un mic dejun sau o gustare la malul marii. Alte retete traditionale, retete de omlete aici sau alte retete de gustari si aici, cum se fac carnatii de casa aici. Pofta Buna! 
Omleta reteta,

Omleta cu carnati picanti reteta,