02.06.2019

Chiftele cu sos reteta

Retete Culinare Chiftele De Porc Marinate In Sos Tomat Reteta Dobrogeana Traditionala Romaneasca De Casa



Chiftele cu sos reteta,

O specialitate culinara din bucataria romaneasca care nu mai are nevoie de nici o prezentare este urmatoarea reteta de chiftele marinate sau chiftele cu sos (chiftele in sos tomat). Ele se gatesc foarte simplu si usor si se servesc ca fel de mancare principal (felul doi) asa cum sunt reci sau calde, sau cu piure de cartofi fiind si mai bune. 

Pentru reusita gustului si a retetei chiftelele se prepara cu o zi inainte de a fi gatite cu sos. Cum se fac chiftelute cu sos urmareste reteta mea, pentru cinci portii sunt necesare urmatoarele ingrediente. Cum se fac chiftele de porc citeste si aici
Chiftele marinate cu piure de cartofi reteta,

Ingrediente chiftelute marinate 
-10 chiftele de porc prajite 
-1 lingura ulei 
-3 catei de usturoi 
-1 lingura faina 
-2 linguri bulion 
-2 cani apa 
-2 linguri vin alb demisec 
-2 lingurite otet 
-2 frunze de dafin 
-½ lingurita sare si zahar 
-½ lingurita piper boabe si macinat 

Mod de preparare chiftelute in sos tomat 
-chiftelele se prajesc cu o zi inainte de a fi marinate in sos tomat si nu se rumenesc prea tare, 
-usturoiul se curata si se taie feliute, faina se amesteca cu putina apa intr-o ceasca, 
-se incinge putin ulei intr-o craticioara si se prajesc cateva secunde feliutele de usturoi, 
-se adauga pasta de tomate iar dupa ce se amesteca bine timp de un minut se pune faina dizolvata in apa si se amesteca repede, 
-se completeaza treptat cu apa amestecand continuu pana cand se formeaza un sos aproape legat, 
-se adauga dupa gust sare, piper, otet, vin, zahar si dafin, apoi se pun chiftelutele si se continua fierberea timp de zece minute, 
-la final se gusta mancarea si se potriveste gustul de sarat si acru, sosul trebuie sa fie legat iar chiftelele fierte, gustul sosului trebuie sa fie usor acrisor, 
-se servesc calde dar sunt foarte bune si reci, se pune pe farfurie 1-2 linguri de piure de cartofi, doua chiftele si 2-3 linguri de sos marinat, se mananca cu paine de casa proaspata si o bautura buna alaturi. Alte retete traditionale de mancaruri gatite romanesti si aici, sau retete de chiftele aici. Pofta Buna!
Chiftelute in sos tomat reteta,

Chiftele marinate reteta,

Chiftelute marinate cu piure reteta,

01.06.2019

Mamaliga cu branza si iaurt reteta

Retete Culinare Traditionale Din Bucataria Romaneasca Reteta Mamaliga Cu Branza Si Iaurt Taraneasca De Casa



Mamaliga cu branza si iaurt reteta,

O mancare taraneasca din Romania usoara dar consistenta gatita si servita in special la masa de seara la cina dar merge foarte bine servita si la masa de pranz alaturi de un ou ochi si o bucata de carne prajita sau carnat prajit este urmatoarea reteta de mamaliga cu branza si iaurt. Acest fel de mancare sanatos este pe atat de simplu de preparat pe cat de gustos, este un preparat culinar rapid gata in doar 20 minute, pentru doua portii avem nevoie de urmatoarele ingrediente. 
Mamaliguta cu iaurt si branza reteta,

Ingrediente mamaliga cu branza si iaurt 
-1 ceasca malai grisat (200g) 
-3 cesti apa (600ml) 
-½ lingurita sare 
-2 cesti de iaurt (400ml) 
-2 feliute de branza (200g) 

Mod de preparare mamaliguta cu branza si iaurt 
-se pune rapid apa cu sare sa fiarba pentru mămăligă iar cand aceasta incepe sa fiarba se adauga malaiul in ploaie si se amesteca continuu cu un tel timp de aproximativ un minut, 
-se acopera vasul cu capac si se lasa sa fiarba la foc mic timp de 20 minute cand se descopera si se mai amesteca bine mamaliguța inca o data, 
-se opreste focul si se rastoarna mamaliga pe o farfurie si se lasa timp de cinci minute inainte de a fi servita, 
-in acest timp se imparte branza in doua farfurii si se piseaza cu o furculita sau se rade pe razatoarea mare, 
-se adauga alaturi de branza iaurtul intr-o parte, iar in cealalta parte se pun 2-3 linguri de mamaliga, dupa gust se poate amesteca branza cu iaurt, 
-se serveste imediat cat timp mamaliga este calda, in loc de iaurt se poate folosi smantana dar daca vrem sa mancam cat de cat sanatos ar trebui evitata smantana care este mult mai grasa, 
-daca mamaliga cu branza este servita ziua la masa de pranz se mai poate adauga dupa gust un ou ochi si un cabanos prajit. 

Alte retete traditionale romanesti, retete pentru cina aici, sau cum se face o mămăliguță de casa reusita citeste si aici
Mamaliguta cu branza si iaurt reteta,

Mamaliga cu iaurt si branzica reteta,

Mamaliga cu branza si iaurt cu ou reteta,