06.04.2019

Ciorba de stevie reteta

Retete Culinare Ciorba De Stevie Cu Legume Si Paste Reteta De Post Traditionala De Casa Dobrogeana



Ciorba de stevie reteta,

O mancare gustoasa din bucataria romaneasca este ciorba de stevie, este un preparat de post gustos si sanatos pe care-l vei indragi imediat daca-l vei incerca. Se prepara usor si rapid fiind o ciorba de legume dietetica foarte apreciata in alimentatie pentru efectele ei, in special in diete si cure de slabire, o ciorba dimineata si una seara servita fara paine face minuni, pentru mai multe rezultate nu se adauga ulei. 

Pentru 4-6 portii de ciorbica sunt necesare urmatoarele ingrediente, daca nu se tine post atunci ciorba se poate drege cu oua, cu zdrente de ou sau preparata cu oua intregi fiind si mai buna, o adevarata ciorba taraneasca

Ingrediente ciorba de stevie 
-3 legaturi stevie tanara 
-2 cepe 
-3 cartofi 
-1 morcov 
-1 ardei gras 
-2 rotocoale fidea sau taitei 
-2 linguri ulei 
-1 lingurita pasta de tomate 
-2 l bors 
-½ l apa 
-½ legatura patrunjel verde 

Mod de preparare ciorbă de ștevie 
Ciorba de stevie proaspata se prepara in felul urmator. Frunzele de stevie daca sunt tinere se lasa asa cum sunt dar daca nu sunt prea tanere atunci se curata atat de codite cat si de nervuri. Se spala bine sub jet de apa rece si se pune intr-un castron scursa de apa. Se curata si se spala si celelalte legume apoi ceapa se taie marunt, cartofii cuburi dar nu prea mari, iar celelalte legume se taie cubulete, verdeata se spala si se toaca marunt. 

Se picura putin ulei in oala de ciorba si se caleste timp de 2-3 minute la inceput ceapa picurand si putina apa apoi se adauga si celelalte legume in afara de stevie care o sa se puna la sfarsit dupa ce a fiert borsul. Se adauga putina apa doar cat sa acopere legumele si se fierb inabusit timp de zece minute sau pana cand sunt patrunse. Separat se da in clocot borsul iar cand acesta fierbe se adauga in oala de ciorba peste legume. 

Se adauga lingurita de bulion si pastele, se lasa sa fiarba trei minute apoi se potriveste gustul de sare si se pun frunzele de stevie, iar dupa inca trei minute se adauga verdeata proaspata tocata marunt si se opreste focul. Ciorba de Stevie se serveste calda cu un ardei iute alaturi si patrunjel verde tocat presarat deasupra, dar fiind o mancare de post este minunata si rece fiind foarte racoroasa. Alte retete cu stevie aici, retete de post aici, mancaruri cu legume aici, sau retete de ciorbe aiciPofta Buna! 
Ciorba de stevie de post reteta,

04.04.2019

Ketchup reteta de casa

Retete Culinare Ketchup De Casa Reteta Simpla Si Usoara De Sosuri Si Dressinguri



Ketchup reteta de casa,

Un ketchup este un sos preparat din suc de rosii si mirodenii nelipsit din orice bucatarie, el se mai numeste si catsup, katsup, catshup sau kecap si poate fi gatit ca un ketchup light, ketchaup dulce, ketchup iute si ketchup extra iute. Ingredientele de baza ale unui ketchup american sunt: suc de rosii fiert, zahar, otet, aroma de ceapa, ghimbir si scortisoara. Un ketchup bun merge de minune si este nelipsit aproape de la orcice preparat, sa nu uitam de pizza, paste, cartofi prajiti sau shaworma care sunt cel mai des consumate cu ketchup. 
Ketchup de tomate reteta,

Eu prepar de multi ani un ketchup de casa asa cum imi place mie si nu se compara cu cel din comert, cum se face un ketchup de casa reusit urmareste reteta mea, ingredientele sunt pentru 400ml ketchup natural. 

Ingrediente ketchup de casa 
-2 cutii mici de bulion (2x70g) 
-300ml apa 
-1 lingurita zahar 
-1 lingurita boia de ardei dulce 
-1 foaie de dafin 
-½ lingurita sare grunjoasa 
-½ lingurita busuioc uscat macinat 
-½ lingurita cimbru uscat macinat 
-½ lingurita piper negru macinat 
-½ lingurita usturoi granulat 
-½ lingurita patrunjel uscat 
-½ lingurita marar uscat 
-½ lingurita otet 

Mod de preparare ketchup cu bulion 
Cum se face cel mai bun ketchup, urmareste pas cu pas reteta mea, nu are conservanti si e facut de mana ta, iar gustul il poti imbunatati sau il poti face dulce eliminand piperul sau mai picant adaugand boia iute in loc de cea dulce, cum se procedeaza, 
-se pun toate condimentele si plantele aromatice intr-un ibric si se amesteca, 
-se adauga pasta de tomate si se amesteca, se alege o pasta de tomate care sa contina doar rosii si sare, 
-se completeaza cu apa amestecand continuu pana se obtine o consistenta de sos legat,
-se pune ibricul pe foc si se fierbe timp de cinci minute, 
-se pastreaza intr-un vas de sticla la frigider, la mine a stat si o luna de zile fara sa-si schimbe gustul, 
-se pune fierbinte intr-un vas de sticla si se acopera imediat cu capac daca se vrea sa se pastreze luni de zile la rece. 

Ketchup de casa, un sos de casa si un dressing gustos si sanatos, o reteta de ketchup ideala pentru o pizza de casa sau o friptura cu cartofi prajiti, alte retete de sosuri si dressinguri si aici
Ketchup reteta,

Ketchup de casa reteta,