24.01.2019

Friptura de pui cu bere reteta

Retete Culinare Friptura De Pui La Cuptor Cu Sos De Bere Neagra Reteta De Casa Traditionala



Friptura de pui cu bere retete culinare,

O friptura de pui gustoasa, delicata, aromata si aspectuoasa este urmatoarea reteta de pui in sos de bere la cuptor, un pui gatit pot spune ca la mama lui, este nevoie doar sa gusti si nu te mai saturi mancand. Recomand aceasta reteta de friptura cu carne de pui deoarece se prepara simplu si rapid, merge cu orice ocazie fiind un fel de mancare romaneasca care se poate servi atat cald cat si rece la orice masa alaturi de diverse salate de sezon preferate si cartofi prajiti. Cum se face pui cu bere la cuptor urmareste reteta mea, ingredientele sunt pentru patru portii. 
Pui cu sos de bere si cartofi prajiti reteta,

Ingrediente pui cu bere 
-un pui intreg (Puiul fericit 1,5 kg) 
-o bere neagra (Ursus neagra 500 ml) 
-jumatate lingurita de cimbru, boia si piper macinat 
-jumatate lingurita de usturoi granulat si sare grunjoasa 

Mod de preparare friptura de pui cu bere la cuptor 
-puiul se parleste, se spala bine sub jet de apa rece, se scurge bine de apa si se tamponeaza cu un servet, 
-se taie puiul pe jumatate dea lungul pieptului astfel incat cele doua jumatati sa contina piept, pulpa si aripa, 
-se condimenteaza bucatile de carne cu sare, piper, cimbru, boia, usturoi si se asaza intr-o tava de cuptor cu taietura in jos, 
-se lasa puiul timp de zece minute in tava sa intre aromele in el cat timp se incalzeste cuptorul la 250 grade, eu am folosit un cuptor electric, 
-dupa acest timp se toarna usor berea in tava fara sa se stropeasca puiul si se da tava la cuptor pentru aproximativ o ora, dupa jumatate de ora tava se scoate periodic din cuptor si carnea se stropeste cu sosul din tava, 
-cand friptura este gata si puiul este frumos rumenit dupa gustul fiecaruia, se opreste focul si friptura de pui se serveste cu mult sos de bere care este super ok, pofta buna! 

Friptura de pui cu bere, o friptura la cuptor cu o carne de pui frageda si suculenta si un sos de bere dulce amarui foarte gustos si aromat, o mancare gatita din Bucataria Romaneasca pe care o vei indragi imediat, alte retete traditionale romanesti, retete mancaruri cu carne aici, sau retete de fripturi si aici
Pui cu bere la cuptor retete culinare,

Friptura de pui la cuptor retete culinare,

Pui cu bere reteta,

23.01.2019

Toba de casa reteta

Retete Culinare Toba De Porc Reteta Traditionala Romaneasca De Casa Pentru Craciun



Toba de casa retete culinare,

Pentru masa de Craciun si Revelion alaturi de alte preparate traditionale romanesti din Gastronomia Romaneasca, carnati de porc, lebar, lebarbus sau racituri, se mai prepara si toba de casa din carne de porc. Toba este un aliment si un aperitiv nelipsit de pe mesele romanilor de sarbatori, se prepara simplu si usor iar gustul final este super ok. Cum se face cea mai buna toba de casa, cu ce ingrediente se prepara ea si cat timp se fierbe toba de casa urmareste reteta mea. 

Ingrediente toba de casa 
-½ cap de porc cu ureche 
-1 limba de porc 
-1 kg carne de porc cu grasime si sorici (gat, spata) 
-1 inima si doi rinichi de porc 
-2 cepe si un morcov 
-sare grunjoasa, piper boabe si foi de dafin 
-1 stomac de porc 

Mod de preparare tobă de casă 
Cum se procedeaza, in primul rand se pregateste stomacul de porc care trebuie sa stea in apa cu otet aproximativ trei ore inainte de folosire, 
-stomacul de porc se intoarce pe dos cu interiorul la exterior si se freaca bine cu multa sare grunjoasa apoi se spala cu apa calduta, acest procedeu se repeta de trei ori iar la final se va observa ca stratul care captuseste stomacul porcului din interior incepe sa se desprinda,
-se desprinde stratul care captuseste stomacul printr-o simpla tragere, apoi stomacul se clateste cu apa rece si se pune intr-o compozitie formata din trei sferturi (¾) otet si un sfert (¼) apa in care se mai adauga o ceapa taiata solzi, se tine aproximativ trei ore pana cand se albeste, 
-carnea cu sorici se parleste, iar inima si rinichii se taie pe jumatate, apoi toata carnea se spala si se pune la fiert in apa suficienta iar cand este cazul se spumeaza, 
-dupa ce a fost adunata toata spuma se adauga alaturi de carnea care fierbe o ceapa si un morcov intregi doar curatate de coaja, doua foi de dafin si o lingura de piper boabe, se lasa sa fiarba minim 30 minute pana cand intra furculita usor in carne, 
-cand carnea este fiarta se scoate cu o paleta si se lasa sa se raceasca apoi limba se curata de piele si toata carnea se taie bucati de 3 cm, iar zeama de carne se strecoara si i se potriveste gustul de sare, 
-se umple stomacul de porc cu amestecul de carne fiarta si organe fierte si se coase aproape de tot lasand totusi o gaura mica in care se pune o palnie si se toarna 1-2 cani cu supa de carne pana cand stomacul este plin, apoi se coase de tot, 
-stomacul umplut se inteapa cu o scobitoare si se pune in craticioara cu supa de carne si se fierbe timp de o ora, la jumatatea timpului el se intoarce si pe partea cealalta si se mai inteapa cu scobitoarea, 
-cand este fiarta se scurge de zeama si se preseaza intre doua funduri de bucatarie dandu-i forma turtita specifica de toba, unde se lasa pana cand se raceste de tot, apoi se sterge de grasime si se lasa atarnata la aer liber si rece sa se usuce 2-3 zile, 
-toba de casa din carne de porc se taie felii si se serveste cu mustar, alte retete traditionale romanesti pentru Craciun si aici, pofta buna! 
Toba de porc retete culinare,

In Bucataria Romaneasca un fel de mancare traditional romanesc este toba de casa, care poate fi preparata in mai multe feluri si din mai multe feluri de carne, de exemplu toba de curcan sau toba de pui, dar cu ocazia sarbatosilor de iarna dupa taierea porcilor se prepara in special toba de porc facuta numai din carne de porc, urechi de porc, slanina de porc, sorici de porc, maruntaie de porc (ficat, rinichi, inima) si condimente. Toba traditionala romaneasca este preparata normal in stomac de porc dar se poate face si in mate de porc mai grosi avand o forma finala de carnat, sau mai nou si in membrana naturala cu gelatina. 
Toba cu mustar retete culinare,

Toba de casa din carne de porc reteta,